Искате да имате пари? Дръжте се като богаташи!
05.02.2014|17:11 Прочитания: 796

Всеизвестно е, че хората, на които парите не им достигат, обикновено обвиняват съдбата за това. Оказва се обаче, че външните фактори нямат чак такова влияние върху благоденствието ни, колкото собствените ни действия. 

Богаташите може да са орисани на благополучие, но се оказва, че финансовата стабилност се постига и чрез елементарни ежедневни дейности.

В тази връзка американското издание "Форбс" публикува списък с 10 неща, които богатите хора правят, а бедните - не. Резултатите са получени на база изследвания сред финансово стабилни хора и такива, които не се справят с парите. Или иначе казано, ето какво трябва да правите, за да имате пари...

1. Хранете се правилно
Финансовият гуру Том Корли направил проучване сред богати и бедни. Резултатите показали, че 70% от финансово стабилните хора ограничават употребата на високо калорични и нездравословни храни. От друга страна, 97% от бедните се хранят предимно с това.

2. Не казвайте всичко, което мислите
Ако сте човек, който споделя всяка мисъл, минала му през ума, се променете. Издаването на всички ваши мисли не ви прави по-смели или по-важни. И това определено не ви прави човек, на когото може да се доверят. Оказва се, че само 11,6% от богатите казват, каквото им е на ума. При бедните този процент е 69.

3. Поставяйте си цели
80% от финансово стабилните се фокусират върху постигането на една цел, докато едва 12% от бедните правят това. Освен това, богатите са по-благосклонни да запишат целите си на лист, докато бедните смятат това за ненужно.

4. Поддържайте форма
Всички знаем поговорката "здрав дух в здраво тяло". Тя важи в пълна сила за богатите хора. Според проучването 76% от богатите тренират поне 4 пъти в седмицата, докато това правят само 23% от бедните.

5. Бъдете организирани
Почти 81% от финансово стабилните поддържат лист със задачи и организират работата си. Това правят само 12% от бедните.

Още какво трябва да правите, за да сте богати, прочетете в Econ.bg!

19 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...