12 психологически трика, които всеки трябва да знае

12 психологически трика, които всеки трябва да знае

Има някои психологически съвети, които работят на подсъзнателно ниво. Те ви помагат да спечелите доверието на друг човек, да получите съгласието на някого и да се отпуснете, когато сте стресирани.

Ще ви дадем 12 полезни съвета, които работят във всяка ситуация:

1. Когато няколко души се смеят, всеки гледа човека, когото харесва най-много

След забавна шега или интересна дискусия, всеки инстинктивно гледа човека, когото най-много харесва. За да разберете всичко за група приятели, подгответе се с няколко наистина забавни шеги.

2. Дъвчете нещо, когато сте нервни

Преди важен разговор, публична реч или друго събитие, което ви кара да сте нервни, трябва да опитате да дъвчете дъвка или дори да ядете нещо. Докато дъвчем, нашият мозък си мисли, че е безопасно да се отпусне, тъй като никой не яде, когато е в опасност. Той изпраща сигнал, който облекчава напрежението и ни помага да се успокоим.

3. Взирането може да ви помогне да получите всякаква информация

Ако не ви харесва отговорът, който сте получили и мислите, че някой ви лъже, просто се взирайте в него. В тази ситуация мълчанието ще бъде толкова непоносимо, че човекът ще е готов да ви каже нещо, за да наруши тишината.

4. Представяйте си, че бъдещият ви работодател ви е близък приятел

За да не се притеснявате по време на интервю за работа, представяйте си, че човекът пред вас ви е много близък приятел. Това ще ви помогне да се успокоите и да отговаряте на въпросите по възможно най-добрия начин.

5. Ако ви се налага често да работите с хора, поставете огледало зад вас

Ако се налага да разговаряте с много хора на работа, поставете малко огледало зад гърба си. Ще бъдете изненадани- много хора ще бъдат по-учтиви. Това е защото никой не обича да се вижда намръщен.

6. Ако мислите, че някой гледа във вас, просто се прозявайте

Прозяването е много заразно. Ако смятате, че някой ви гледа, започнете да се прозявате и се огледайте наоколо. Вероятно човекът ще започне да се прозява, ако ви е гледал.

7. Ако искате да спрете бой, вземете нещо за ядене и застанете между двамата, които се бият

Храненето е свързано с отпускане и спокойствие, така че вероятността човек да нападне някой, който яде е минимална, така че конфликтът ще спре много бързо.

8. Ако искате да се отървете от нещо, просто го дайте на някой, докато говорите с него

Задайте на някого личен въпрос или поискайте мнението му. Докато отговаря, мозъкът му ще бъде зает и ще прави всичко останало автоматично. В тази ситуация, повечето хора ще вземат това, което им давате, без дори да обърнат внимание.

9. Ако искате бързо да се спрятелите с някого, просто го помолете за услуга

Услугата трябва да бъде много проста. Човекът, който ви прави услугата, ще мисли, че ви харесва, защото ви помага.

10. Планирайте важни срещи за началото или края на деня

Хората помнят неща, които се случват в началото и в края на деня най-добре. Всичко останало е леко замъглено. Ето защо ние препоръчваме да планирате важни срещи за началото или края на деня. Ако имате интервю за работа, опитайте да бъдете първия или последния кандидат.

11. Обърнете внимание на посоката на краката, докато говорите с други хора

Краката на хората могат да ви помогнат да разберете истинските им емоции в разговор. Ако се приближите към някого и той обърне само тялото си към вас, без да завърти краката си, това означава, че не ви харесва. Между другото, ако върховете на обувките им сочат в друга посока, това означава, че искат да си тръгнат възможно най- бързо.

12. Повтарянето на жестовете на хората ще ви помогне да спечелите доверието им

Повтарянето на жестовете, позата или израженията на човек може да ви помогне да спечелите доверието им. Дори ако човекът не забележи това, той ще вижда себе си във вас. Повечето хора обичат себе си, важното е само да не прекалявате.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay