4-те най-големи грешки, които допускате при планк
pixabay
4-те най-големи грешки, които допускате при планк
27.02.2018|09:00 Прочитания: 3346

Когато някой каже "упражнение за корем", нищо чудно, че първата ни мисъл е "планк". Освен за стягане на корема, това упражнение има много ползи за цялото ни тяло. Планк е страхотно упражнение за цялото тяло, което ако се прави правилно, е страхотно. Освен укрепването на корема и долната част на гърба, планк има ползи и за ръцете и краката. 

Има само един проблем: въпреки че упражнението изглежда доста просто, често се прави погрешно. Не се тревожете! Свързахме се с топ треньори, за да отбележим четирите най-вероятни грешки, които правите при планк и как да ги поправите:

1. Раменете ви не са в една линия с китките 

Това е една от най-честите реплики на треньорите, докато се опитват да насочат клиента към правилната поза за планк. Вие искате да подравните китките си точно под раменете си, за да активирате правилно равновесните мускули и да избегнете ненужно натоварване на ставите на ръцете. 

Лесно можете да направите корекция, като погледнете китките си, след като вярвате, че сте в правилното положение. 

2. Коремът ви е увиснал

Коремът не е нещо, което е особено привлекателно, когато стоите изправени, а в поза "планк" може да бъде още по-зле. Увисването на корема най-често се случва, заради умора. Когато се изморите, разтваряте коленете си, коремът ви увисва и започвате да чувствате натоварване в раменете и ръцете, вместо с корема. 

3. Раменете ви са до ушите ви 

Понякога просто трябва да се отпуснете. Често горната част на тялото се напряга, което води до свиване на раменете и неудобна позиция за врата. Опитайте да се отпуснете, така че раменете ви да не са до ушите. 

4. Стоите прекалено дълго в тази позиция 

Идеалният планк не бива да трае повече от 30 секунди. Не се престаравайте, защото ефектът може да бъде различен. Ако искате да увеличите натоварването, има различни начини, но удължаването на времето, не е сред тях. Например, можете да стискате топка между краката си за по-голямо натоварване. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...