5 причини, поради които е опасно да игнорираме появата на сива коса

Вижте какво може да означава

5 причини, поради които е опасно да игнорираме появата на сива коса

Сивата коса е естествено нещо с напредването на възрастта. Някои хора го приемат спокойно, а други се опитват да я скрият по възможно най-бързия начин.

Ако обаче имате сиви коси, а още нямате 30 години, това може да е повод за тревога. Ето какво може да означава преждевременното побеляване на косата:

Проблеми със сърцето

Консултирайте се с кардиолог, ако сте мъж и забележите бързо побеляване на косата. Често белите коси се свързват с исхемична болест на сърцето. ИБС няма почти никакви симптоми, така че обърнете внимание на този знак.

Натрупване на пероксид

Обикновено космените фоликули произвеждат малко количество водороден прекис. Когато се натрупа обаче обезцветява косата ви. Това състояние може да се лекува с UVB лъчи, които също се използват за нарушения в пигментацията на кожата.

Липса на витамин D3 и B12

Понякога, за да се спре побеляването на косата, е нужно само да се спазва балансирана диета. Липсата на витамин D3 води до загуба на меланин (вещество, което дава цвят на кожата и косата). Същото важи и за липсата на витамин B12.

Пушене

Пушачите не трябва да се изненадват от ранните бели коси. Доказано е, че тютюнопушенето кара косата да посивява по-бързо, отколкото при непушачите. Този навик предизвиква и по-ранно оплешивяване.

Ранното побеляване на косата не винаги означава здравословни проблеми. Понякога всичко е заради гените. Преждевременното побеляване може да бъде сигнал за естествените особености на тялото, не само за проблемите. Например, хората, чиито родители са имали бели коси под 30, забелязват първите си бели косми на подобна възраст. Учените са открили гени, отговорни за ранното побеляване на косата.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay