7 ефективни начина да използваме розова вода
13.05.2018|14:30 Прочитания: 1591

Розовата вода е един от най-често използваните натурални продукти за красота. Влияе страхотно на кожата и не случайно се използва като козметично средство навсякъде по света. Ето как можете да използвате розовата вода по най-добрия начин:

1. За освежаване на кожата

Розовата вода се продава в шишенца, които имат помпичка и могат да пръскат. Този тип опаковки са много подходящи за горещите летни дни, когато искате да предпазите кожата си от слънчево изгаряне. Можете да използвате розовата вода вместо мицеларна и да пръскате както на лицето, така и на тялото.

2. За фиксиране на грима

Вече са популярни всякакви разновидности на фиксатори за грим, но розовата вода си остава един от най-добрите продукти за тази цел. Напръскайте лицето си след като сте направили грима, така ще удължите издръжливостта му. За още по-голяма издръжливост можете да намажете лицето си с розова вода преди да поставите фон дьо тен.

7 ефективни начина да използваме розова водаPinterest

3. При суха, напукана кожа

Смесете розова вода и глицерин и мажете ръцете си всяка вечер преди лягане в продължение на седмица. Резултатът ще бъде видим още на третия ден и ще решите проблема си със сухата кожа на ръцете.

4. За лъскава коса

Сместа от глицерин и розова вода може да се използва като маска за коса за постигане на по-бляскав ефект. Намажете скалпа си и оставете да действа 20 минути, след което изплакнете обилно.

5. За почистване на грим

Използвайте розовата вода като дегримьор. Ще премахне грима ефективно и ще хидратира кожата ви, не е необходимо да отмивате продукта след това.

7 ефективни начина да използваме розова водаPinterest

6. За премахване на тъмните кръгове под очите

Оставете шишенцето с розова вода в хладилника докато се охлади. Извадете и сипете на памук, който можете да поставите под очите си. Оставете да действат 5-7 минути.

7. Срещу акне

Розовата вода е ефективно средство за справяне с акнето. Тя има анти-бактериален ефект и видимо намалява несъвършенствата на лицето при регулярна употреба.

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...