7 неочаквани фактора, които могат да влияят на либидото ви

7 неочаквани фактора, които могат да влияят на либидото ви

Подобно на настроението ни, нашето либидо може да бъде различно в различните дни. В някои дни имаме високо либидо, докато в други е изключително ниско. Но преди да започнете да се чудите дали проблемът е във вас, трябва да знаете, че сексуалното желание се влияе от много фактори, много от които са напълно неочаквани. Независимо дали става въпрос за нова работа, които отвлича много от вниманието ви или промяна в начина ви на живот, която причинява стрес на тялото ви, има много неща, които влияят на сексуалното ни желание. За да не търсите вината в себе си, ще ви представим 7 неочаквани фактора, които влияят на либидото ви. 

1. Алкохол

Често срещано е след няколко чаши вино да имаме изключително голямо желание за секс. Това е единият начин, по който алкохолът може да влияе. Той обаче може да има и обратният ефект. Той може да засили емоционалните ни чувства, което рязко да намали желанието ни за секс. Все пак, не забравяйте, че алкохолът попада в категорията на депресантите. 

2. Марихуана

Изследване в Станфорд установи, че хората, които употребяват канабис се наслаждават на по-чест и по-хубав секс, в което има смисъл, като се има предвид как това вещество намалява задръжките и подобрява сетивата ви. Въпреки че може да бъде афродизиак за някои жени, за много жени тя може да доведе до намаляване на сексуалния интерес, особено при хронична употреба, защото намалява тестостерона. 

3. Болезнен секс

Ще бъдете шокирани, ако научите колко жени правят болезнен секс, мислейки си, че това е нещо нормално. Те не осъзнават, че нещо не е наред и това ги кара да не се наслаждават на секса, както и да нямат желание за него. 

4. Стрес

Стресът се отразява толкова на умът ни, колкото и на физиката ни. И когато не сте в подходящото състояние на ума, липсва и сексуална възбуда. 

5. Обида, яд

Ако често не сте в настроение за секс с партньора си, помислете на какво може да се дължи. Често това се поражда от неизказани думи, обида и неизяснени отношения. 

6. Медикаменти

По-специално антидепресантите са известни като понижаващи сексуалното желание. Те помагат да се подобри настроението, като се увеличат нивата на серотонина, но вие убивате либидото си в процеса. Ако това важи за вас, обсъдете алтернативи с вашия лекар.

7. Медицински състояния

Диабетът, например, е свързан с депресия, което може да повлияе на интереса ви към секса. Освен това, състояние като артрит може да повлияе на мобилността и да предизвика дискомфорт, което прави сексът труден и води до намаляване на честотата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay