9-те най-добри начина за естествено избелване на зъбите

В домашни условия

9-те най-добри начина за естествено избелване на зъбите

Всички мечтаем да имаме перфектна холивудска усмивка, но все пак не всеки може да си позволи да отиде при зъболекаря, за да избели зъбите си.

Затова ние ще ви споделим 9 супер ефективни начина за естествено избелване на зъбите у дома, без да увредите емайла си.

1. Активен въглен

Активният въглен е един от най-лесните и най-евтините начини за естествено избелване на зъбите. натрошете една таблетка въглен на прах. Потопете чистата мокра четка за зъби в нея и измийте зъбите си, както обикновено.

2. Мляко на прах и паста за зъби

Млякото на прах ще ви помогне да направите зъбите си перфектно бели и здрави. Сложете паста за зъби на четката си, поръсете малко мляко на прах отгоре и ги измийте.

3. Сода и лимон

Сложете една лъжичка сода върху четката си за зъби и след това прибавете няколко капки лимонов сок, за бели и блестящи зъби. Не правете това по-често от веднъж седмично.

4. Водороден пероксид

Преди да използвате водороден пероксид, уверете се, че зъбите ви не са прекалено чувствителни. Ако всичко е наред, просто потапяте памучен тампон в пероксида и леко разтривате зъбите. Въпреки това, тази техника за избелване не се препоръчва за честа употреба, тъй като може да навреди на емайла ви.

5. Морска сол, лимонов сок и паста за зъби

Смесете половин чаена лъжичка морска сол и малко прясно изцеден лимонов сок с малко количество паста за зъби в купа. Нанесете сместа върху зъбите си и я оставяйте за минута, преди да изплакнете устата си.

6. Лимонов сок и вода

Смес от равни части лимонов сок и вода ще ви помогне да възстановите белотата на вашите зъби и ще дезинфекцира устната кухина.

7. Ябълков оцет и вода

Изсипете една лъжица оцет в една чаша вода. Изплаквайте устата си с това всяка сутрин, преди да измиете зъбите си.

8. Ягоди

Вземете узряла ягода и я смачкайте с помощта на лъжица. Нанесете тази "паста" върху зъбите си за няколко минути, за да се отървете от жълтите петна.

9. Паста за зъби, сол, сода за хляб и лимонов сок

Смесете една супена лъжица паста за зъби, една щипка сол, малко сода за хляб и 4-5 капки лимонов сок в купа. Почистете зъбите си с тази смес, като търкате в продължение на 4-5 минути. Ще видите разликата след първата употреба. Прилагайте този метод веднъж на всеки 2 месеца.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay