Няколко идеи за стилен басейн

Решението да си направите басейн в градината безспорно е трудно

Няколко идеи за стилен басейн

Няма съмнение, че вие и семейството ви сте мислили дълго време, преди да вземете това решение. Както и да е, след като сте стигнали до това решение, това не е краят. По-скоро това е началото на вземане на решения. 

Истината е, че когато решите да правите басейн има много по-сложни неща от копаенето на дупка. За много години напред, цялото ви семейство ще се забавлява, ще си почива и ще се спасява от ежедневния стрес именно там. 

Няколко идеи за стилен басейн

Докато избирате всички малки детайли около вашето райско кътче, ще се чувствате доста натоварени. Много по-трудно е отколкото изглежда. 

Фокусирайте се върху функциалността

Няколко идеи за стилен басейн

Едно от първите неща, които трябва да решите относно басейна е каква да бъде формата му. Фокусирайте се върху това, кое би било най-удобно за цялото семейство и ще вземете правилното решение. 

Няколко идеи за стилен басейн

Ако обичате да плувате и по този начин тренирате, най-подходящата форма за басейн е правоъгълник. Така ще имате достатъчно пространство за тренировка и достатъчно дълга дължина. Ако искате просто да релаксирате в басейна, можете да направите малка част от него като джакузи и в тази ситуация, изберете L-образен басейн. Ако пък имате малки деца и басейна трябва да е подходящ да си играят те, заложете на басейн във формата на бъбрек. 

Няколко идеи за стилен басейн

Помнете, че материалите са важни

Изключително важно е с какъв материал ще е покрито дъното на басейна. Има 3 основни опции: 

Фибростъкло- то е най-евтино за поддръжка, но първоначалната цена за поставяне е най-висока.

Бетон- той дава най-голяма гъвкавост при избора на форма и големина на басейна, но поддръжката му е малко по-специфична. Трябва да се сменя на всеки 20 години. 

Фолио- то е най-евтино, но най-бързо се поврежда и трябва да се сменя доста често. 

Няколко идеи за стилен басейн

Изберете екстрите много внимателно

Да бъдем честни, всеки от нас си представя басейн с много екстри- водопади, дъски за скачане и т.н. Разбира се няма да можете да сложите всичко, което искате. Така че добре преценете кои от тези екстри са на първо място в списъка на мечтите ви. 

Няколко идеи за стилен басейн

Не забравяйте гледката

Последното нещо, което трябва да обмислите е гледката. Сложете растения около басейна. Не само ще изглежда по-красиво, а и ще пречи на съседите да ви наблюдават, докато си почивате в басейна. Освен това, ще предпазват басейна когато е лошо времето. 

Няколко идеи за стилен басейн
Няколко идеи за стилен басейн

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay