5 грешки, свързани с грима, които причиняват сериозно акне

Нанасяте ли грима си с ръце? Това може да бъде проблем!

5 грешки, свързани с грима, които причиняват сериозно акне

Въпреки че е съвсем нормално да имате акне като тийнейджър, може да бъде доста досадно (и направо неудобно), когато все още имате акне като възрастен. Докато първата ви мисъл може да е да купите лекарство без рецепта за акне или да се срещнете с дерматолог, може да се изненадате да научите причината, поради която пъпките по лицето ви могат да бъдат свързани с вашия грим. Разговаряхме с няколко дерматолози, както и гримьор, за да разберете общите грешки, свързани с грима, които жените правят, които могат да причинят акне.

1. Използване на грешния фон дьо тен

Технически, повечето съставки не причиняват акне, но някои съставки могат да запушат порите, което помага на акне-причиняващите бактерии да растат. Предлага ме използването на основи, обозначени като некомедогенни, хипоалергенни или минерални, за да се намали рискът от дразнене на кожата или запушване на порите.

2. Покривате пъпките с прекалено много грим

Повечето жени покриват акнето си с дебел слой грим и това всъщност забавя процеса на излекуване и потенциално може да предизвика допълнително раздразнене. Когато въздухът не може да стигне до пъпките, всъщност предотвратявате излекуването на пъпките. Ако се случи да се появи една пъпка, трябва да избягвате да нанасяте грим върху отворената пора, за да предотвратите инфекция.

3. Нанасяне на грим с пръсти

Пръстите ви задържат много микроби и могат да раздразнят кожата, ако прилагате грим с ръцете. Вместо това използвайте четка за грим или гъба, за да нанесете грима и да ги почиствайте редовно.

4. Използвате мръсни четки за грим и инструменти

Ако не почиствате редовно четките и инструментите си за грим, те биха могли да бъдат виновника зад акнето на лицето ви. Трябва да се грижите за космите на четките за грим както за косата на главата си. Измивайте ги и ги почиствайте веднъж седмично. Това ще попречи на натрупването на бактериите и няма нищо подобно на усещането за чиста мека четка на лицето ви. Що се отнася до гъбите за грим, трябва да ги миете с топла вода и сапун и да ги изстисквате хубаво, докато спре да тече вода.

5. Не измивате хубаво лицето си вечер

Ако използвате само кърпи за почистване на грим, за да премахнете грима си вечер, не правите достатъчно. Изключително важно е напълно да премахнете грима преди да си легнете. През деня мръсотията и мазнините могат да се хванат под тежкия грим, което увеличава риска от акне. Препоръчваме да замените кърпичките за почистване на грим със специални почистващи продукти за грим или да направите двойно почистване преди лягане.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay