7 съвета за перфектен опушен грим

7 съвета за перфектен опушен грим

1. Използвайте основа за грим

Първата тайна от кухнята на гримьорите е основата. Използвайте я, за да избегнете образуването на черти от събран грим на клепача. Алтернативен вариант е да поставите пудра преди сенките, ако нямате основа, за да остане грима перфектен докато вие решите.

2. Сложете кафяви сенки

Дори да правите черен опушен грим, стоплете окото с тъмно кафяви сенки. Така ще придадете дълбочина и очите ще станат по-изразителни. Можете да използвате кафявите сенки, за да прелеете очната линия с черните сенки като завършек.

3. Експериментирайте с цветовете

Не е задължително опушеният грим да е в черен цвят. Използвайте и другите сенки от палитрата си и можете да се изненадата от приятния ефект.

4. Не смъквайте сенките много далеч от долния клепач

Бъдете внимателни при нанасянето на грима, не искате да го смъквате твърде много. Тази грешка е често допускана и би могла напълно да развали опушения грим. Ако искате да поставите от сенките под долния клепач не се отделяйте твърде далеч от линията на миглите.

5. Прелейте сенките

Ако се виждат линиите на отделните цветове, то това не е опушен грим. Не забравяйте да прелеете нюансите плавно за най-добри резултати. 

6. Не прекалявайте със сенките 

Не искате да натрупвате сенки в двете ъгълчета на окото. Сълзите не са добри приятели на опушения грим и ако прекалите с количествата в тези зони, може да рискувате целия грим да се развали.

7. Почистете лицето от сенките

Гримирайте първо очите си, за да почистите падналите частици от лицето преди да нанесете фон дьо тен. Сложете малко бяло или сребърно в центъра на клепача, за да завършите опушения грим.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay