Ръководство за носене на блестящ грим

В 5 стъпки

Ръководство за носене на блестящ грим

Всички ние помним това време в нашия живот, когато беше приемливо да се покрием с блясък от главата до петите. Блясък за коса, бляскави сенки, бляскави червила, нямаше такова нещо като "прекалено блестящо нещо". Напоследък, блестящият грим е на мода отново, но за щастие начинът, по който се носят, е малко по-различен.

Днес ще ви научим как да носите блестящ грим така, че да изглеждате страхотно.

1. Подгответе мястото

Преди да отворите пакет от нежен блясък, отделете малко време, за да помислите за местоположението си. Ако масата ви има пухкав килим под нея, може да искате да се преместите в банята, където има плочки - по този начин ще бъде по-лесно да почистите разсипания брокат. Друго необходимо нещо: палитра от неръждаема стомана. Тя ще ви осигурява чиста плоча, на която да работите. Трябва да имате и малка шпатула, с която да отделяте брокат от кутийката.

2. Подгответе кожата си

Дайте на кожата си малко любов. Уверете се, че кожата ви е чиста и овлажнена за безупречно нанасяне. Преди това предлагаме детоксикация и освежаване на кожата с тоник.

Първо използвайте сенки за очи, които са същият като вашия блясък. Така ще съчетае безпрепятствено текстурата на блясъка и сенките и ще даде на цялостния външен вид по-полиран завършек. След това нанесете лепкава основа, която ще помогне на броката да се задържи по клепачите.

3. Нанесете по правилния начин

Има някои гелове и кремове, смесени с брокат, които правят нанасянето по-лесно, но няма да изглежда толкова добре. По отношение на блясъка, има няколко страхотни начина, по които да го нанесете- с четка или гъба за сенки, която е предварително навлажнена, течен брокат, смесване на броката с малко гел и други.

4. Разнасяне

Без значение колко точно се опитвате да бъдете внимателни, има голям шанс блясъкът да свърши някъде, когато не го искате. Има лесен начин да премахнете броката: лейкопласт. Ако купувате блясък, не трябва да излизате от магазина без лейкопласт. Можете да го купите в повечето аптеки. Леко потупване с лейкопласта ще премахне излишния блясък, без да смущава останалата част от грима.

5. Премахнете го

След като прекарате нощта, като ударите хората в земята с невероятния си грим, може да се изкушите да се забиете в леглото, веднага щом се приберете у дома. Откажете се от това желание на всяка цена. Не само ще получите блясък на всичките си чаршафи, но и може да раздразни кожата ви. Също така не почиствайте грима си по обичайния начин. Не мийте лицето си нормално! Просто измиване на лицето ви ще разпространи този блясък на цялото ви лице и дори ще се залепи във вашата коса. Препоръчително е използването на лейкопласта, за да свалите по-голямата част от броката и след това леко натискане с памучни тампони, напоени с почистващ продукт за грим върху останалите частици за 10 секунди, преди да го почистите.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay