Този продукт е задължителен във вашата всекидневна грим процедура

Сега ще разберете кой е той!

Този продукт е задължителен във вашата всекидневна грим процедура

Използвате ли фон дьо тен? А забелязали ли сте как в края на деня той сякаш почти се е изтрил от кожата ви и ефектът му се губи? Това с е случва, защото не използвате подходяща основа за грим.

Основата за грим трябва да е първата стъпка при слагането на грим. Тя ще подготви кожата ви за нанасянето на фон дьо тена и ще помогне на грима да остане свеж през целия ден. Много от основите съдържат и стимулиращи красотата съставки, като етерични масла и витамини, които хидратират кожата. 

Основата за лице ще помогне на грима ви да се задържи по-дълго време, ще прикрие порите, ще балансира зачервяването, ще хидратира кожата ви и ще я предпази от замърсяванията. Преди да си купите основа е важно да я тествате с фон дьо тена си, за да сте сигурни, че те се сливат добре. Ако формулите са еднакви, те ще се смесват по-лесно. Но имайте предвид, че за всеки тип кожа се използват различни по вид основи.

Ако имате мазна и предразположена към акне кожа е добре да заложите на продукт с лека, силиконова формула. Ако кожата ви е суха и чувствителна, използвайте по-кремообразни основи с масла и задължително без аромати. За нормална и комбинирана кожа, консистенцията трябва да наподобява тази на лосиона за тяло. За по-зрялата кожа е добре да се ориентирате към продукт с кремообразна формула.

Как да го нанесете?

Трябва ви количество с размера на грахово зърно. Нанесете го като използвате пръстите си. Топлината на вашите ръце ще помогне на кожата ви да абсорбира продукта, докато с помощта на четка или гъба той ще остане на повърхността. След това оставете основата да попие за 30 секунди преди да поставите грима си. За да се задържи той още по-дълго, можете да използвате прозрачна пудра или финиш спрей.

0 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay