Сладкото повдига настроението, затова ние жените толкова обичаме да го ядем. И ако можеше от него да не се пълнее, щяхме да сме още по-щастливи. Всъщност може! Вижте следващата рецепта.
Нужни са Ви:
- 250 грама маскарпоне
- 50 гр. пудра захар
- 250 гр, брашно
- 100 грама захар
- 120 гр. масло
- 1 яйце
- щипка сол
- 1/2 мая
- природен лимонов аромат
- 2 малки пъпеша
- 1 зелен лимон
- ванилия
За основата на тортата:
Смесете брашното, захарта, солта и маята. Прибавете маслото. Бъркайте докато се получи хомогенна смес. Добавете и яйцето и продължете да бъркате. Трябва да получите тесто, което не залепва по пръстите. Сложете на студено в хладилника да престои 30 минути. Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете тестото в тавата и покрийте добре тавата. Запечете за около 20 минути След това го оставете да се охлади.
За гарнитурата:
Смесете маскарпонето с пудрата захар. Добавете няколко капки лимонов сок. Сложете ванилия. С помощта на лъжичка издълбайте вътрешността на пъпешите и оставете да стегне в хладилника.
След това сложете маскарпонето върху блата и нанесете пъпеша. Украсете с кората на зеления лимон.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |