Пъпешова торта с маскарпоне

Да си подарим щастие

Пъпешова торта с маскарпоне

Сладкото повдига настроението, затова ние жените толкова обичаме да го ядем. И ако можеше от него да не се пълнее, щяхме да сме още по-щастливи. Всъщност може! Вижте следващата рецепта.

Нужни са Ви:

  • 250 грама маскарпоне
  • 50 гр. пудра захар
  • 250 гр, брашно
  • 100 грама захар
  • 120 гр. масло
  • 1 яйце
  • щипка сол
  • 1/2 мая
  • природен лимонов аромат
  • 2 малки пъпеша
  • 1 зелен лимон
  • ванилия

За основата на тортата:

Смесете брашното, захарта, солта и маята. Прибавете маслото. Бъркайте докато се получи хомогенна смес. Добавете и яйцето и продължете да бъркате. Трябва да получите тесто, което не залепва по пръстите. Сложете на студено в хладилника да престои 30 минути. Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете тестото в тавата и покрийте добре тавата. Запечете за около 20 минути След това го оставете да се охлади.

За гарнитурата:

Смесете маскарпонето с пудрата захар. Добавете няколко капки лимонов сок. Сложете ванилия. С помощта на лъжичка издълбайте вътрешността на пъпешите и оставете да стегне в хладилника.

След това сложете маскарпонето върху блата и нанесете пъпеша. Украсете с кората на зеления лимон.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay