Ябълков щрудел

Ябълков щрудел

Ябълковият щрудел е един от най-есенните десерти. Ще ви предложим рецепта за ябълков щрудел, който се приготвя с готови кори, така че няма да ви затрудни. 

Необходими продукти:

2 пакета фини точени кори 

2 кафени чаши разтопено масло

1 кг ябълки 

1 кафена чаша натрошени бисквити 

1 кафена чаша счукани орехи 

2 кафени чашки захар

1 пакетче канела на прах 

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото, докато се втечни. Почистете ябълките от семките и ги обелете, след което ги настържете. Натрошете бисквитите на ситно и ги смесете с орехите, канелата и захарта. Всяка кора се отваря, половината от нея по дължина се намазва с мазнина и пак се прегъва. Върху кората се разпределя 1/2 част от бисвитената смес и настърганите ябълки, след което се навива на руло и се поставя в намазнена тавичка. Преди печене рулата се намазват с мазнина и се нарязват на желаната дължина. Щруделът се пече при умерена температура. Сервира се поръсен с пудра захар. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay