Ако бебето ви не е проходило до тази възраст, трябва да посетите лекар

Ако бебето ви не е проходило до тази възраст, трябва да посетите лекар

Първите важни събития в живота на детето са изключително сладки. Когато детето започне да пълзи, когато седне за пръв път, вие сте изключително горди, нали? Но най-важното от тези събития е прохождането.

Когато очаквате първите стъпки на вашето малко дете, е нормално да се чудите кога трябва да го направи, какво е нормално и на каква възраст трябва да обмислите някакъв вид намеса. Тези въпроси поразиха съпруга ми и мен с първото ни дете, което не ходеше до 18 месеца. След порочен кръг от изследвания и срещи със специалисти, открихме истината. Когато бебе номер две се появи и направи същия номер, бяхме подготвени с много по-добра информация - и вие също трябва да сте.

Повечето бебета правят първите си стъпки някъде между 9 и 12 месеца и ходят добре, когато са на възраст 14 или 15 месеца. Но ако отнеме малко повече време на детето ви, не се притеснявайте. Някои напълно нормални деца не ходят, докато не станат на възраст 16 или 17 месеца. Ако след 18 месечна възраст все още детето не ходи, време е да започнете да се притеснявате.

Ако се чувствате загрижени за това, че бебето ви не ходи или просто искате да опитате да ускорите процеса, защото сте развълнувани, ето няколко стъпки, които можете да предприемете:

  1. Помагайте на детето да ходи, като го държите.

  2. Осигурете безопасно място, където да ходи и махнете всички видове колани и проходилки.

  3. Оставете го да стои изправено и вижте колко време може да пази равновесие. Разбира се, сложете нещо меко на пода, за да не се нарани, ако падне.

  4. Превърнете ходенето в игра, като давате някакви награди.

  5. Насърчавайте ходенето, като оставяте бебето в изправена позиция, а не в седнала.

Бъдете търпеливи, бъдете мили, превърнете прохождането в забавление и когато вашето дете е готово ше направи първите си смели стъпки!

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay