5 странични ефекта от диетата с ябълков оцет

5 странични ефекта от диетата с ябълков оцет

Ако ежедневно хапвате оцет и отслабвате, това е страхотно. Но, разбира се, ако просто заменяте калоричната майонеза с оцет, когато ядете салата. Но напоследък стана модерна диета, при която се пие оцет и се свалят килограми драстично. До колко обаче е полезно това, не сме много сигурни.

Ето какво можете да очаквате:

1. Вашата имунна система може да се влоши 

Има доказателства, които сочат, че пробиотиците и чревни бактерии означават силна имунна система. Оцетът е ферментирала течност, а ферментацията притежава пробиотични свойства, така че може да засилва имунитета ... нали? Вероятно не.

Ферментиралите храни могат да помогнат да се увеличат добрите бактерии в червата ви. Но само оцетът вероятно няма да ви даде дозата пробиотици, която ви е необходима, за да намерите разлика във вашата имунна система. 

2. Може да се чувствате изключително слаби

С риска да ви звучи болезнено очевидно, ако основно пиете оцет, няма да си набавяте достатъчно калории, за да имате енергия. Това наистина създава чувство за дисбаланс.

Ако искате да започнете да консумирате повече оцет, започнете да го слагате в салатите и ястията си, вместо дресинг, например. По този начин тялото ви ще получи енергията, от която се нуждае - и ще спестите няколко ненужни калории в процеса.

3. Може да отслабнете - но само временно

Това е така, защото всеки килограм, който сте "загубили", е предимно водно тегло. Така че, когато замените тази вода, теглото ви ще се върне отново.

Ако започнете тази диета с оцет, ще отслабнете бързо, както при всяка друга диета, но тези опасни диета забавят метаболизма ви и пречат на отслабването в бъдеще.

4. Апетитът ви може действително да се увеличи

Повечето хора са чували, че оцетът подтиска апетита, но се оказва, че редовната консумация на голямо количество оцет всъщност може да увеличи апетита, защото оцетът е изключително ниско калоричен. Чувствате се заситени веднага след консумацията, защото това е прием на течност, но скоро след това сте 2 пъти по-гладни.

5. Може да имате сериозни проблеми със стомаха

Тъй като оцетът е киселинен, той се отразява не особено добре на стомаха на хората. Хората, които имат колит или друг възпалителен процес в корема, не бива да консумират оцет. 

Оцетът е чудесно средство за овкусяване, но не е най-добрият избор за самостоятелно консумиране. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay