Какво представлява най-опасната диета "Спящата красавица"?

И защо НИКОГА да не я правите

Какво представлява най-опасната диета "Спящата красавица"?

В категорията с неща, които не бива НИКОГА да правите, за да отслабнете, тази диета е на първо място. Нарича се "Диетата на спящата красавица" и е един много опасен начин да сваляте килограми.

Жените в онлайн общностите се насърчават взаимно да приемат седатив като Ксанакс, за да спят най-малко 10 часа на ден, за да избегнат хранене. Последователите също така се насърчават да тренират и "строго ограничават" калориите през деня.

Не го правете. Сериозно.

Употребата на хапчета, за да се избегне хранене е неразумен начин за загуба на тегло. Да спиш, за да не ядеш и да прекаляваш с храната през времето, пред което си буден, е хранително разстройство.

Дори по-малко екстремни варианти на тази диета може да са проблематични: ако имате навика да ставате посреднощ да ядете или да ядете, когато не можете да заспите и искате да вземете хапчета за сън, за да се справите с този проблем. Какви са причините, поради които сте станали и ядете? Това със сигурност е причина да се консултирате с професионалист, а не да се лекувате със седативи.

Освен всичко останало, седативите имат много странични ефекти, като сънливост на следващия ден, замаяност и т.н. 

Здравият сън е от изключително важно значение, за да ви помогне да бъдете здрави и да отслабнете. Изследванията показват, че когато сте изморени през деня, тялото ви започва да иска захар или кофеин, за да се сдобие с енергия. Освен това, желанието ви за нездравословна храна на следващия ден ще бъде голямо. Нормалният сън също регулира хормоните и не сте гладни постоянно. Твърде високите нива на стресовия хормон карат тялото да трупа килограми.

Решението?

Старайте се да получавате поне 8 часа сън на ден. А ако имате проблеми със съня, посетете лекар. Но НИКОГА и при никакви обстоятелства не практикувайте "Диетата на спящата красавица".


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay