4 симптома на алергията към алкохол

Няколко признака, че може да сте алергични

4 симптома на алергията към алкохол

Ако сте чувствате странно, след като сте пили алкохол, това може да означава нещо повече от прекаляване с него. Ако често изпитвате нежелани симптоми след консумиране на алкохол, това може да означава, че сте развили алергична реакция, при която тялото ви не може да обработи алкохола, както трябва.

Оказва се, че алергията към алкохол има някои често срещани симптоми, но тъй като много от тях преобладават и при други състояние, трябва да посетите алерголог, преди да стигнете до извода, че имате алергия към алкохол.

Червена, гореща кожа

Ако лицето ви започва да гори и става червено, това може да се дължи на приема на алкохол, но ако стане прекалено червено, може да бъде симптом на алергична реакция. Алкохолът отваря кръвоносни съдове и увеличава зачервяване. Така че е нормално да станете леко червени. След като започнете да пиете, тялото ви метаболизира алкохола в ацеталдехид. Но, когато тялото ви не може да неутрализира достатъчно ацеталдехидът, кръвоносните капиляри в лицето ви се разширяват, което води до по-нататъшно зачервяване и парене.

При големи количества, алкохолът всъщност причинява свиване на кръвоносните съдове, което временно увеличава кръвното налягане. Когато тялото ви не може да разруши хистамина, поради неефективния ензимен капацитет, тези нива остават високи, правейки ви червени и дори може да забележите бърз сърдечен ритъм.

Уртикария

Може да се появят уртикарии и подутини, тъй като ацеталдехидът може да стимулира освобождаването на хистамин, като след това тялото ви реагира лошо, когато имате алергия към алкохола. Нещо повече, чувствителността към съставките в някои алкохоли, като зърнени храни- пшеница, ечемик и ръж, също може да предизвика алергични реакции. Хисамините, които естествено се срещат във виното, и сулфитите - консервант, използван във виното, също могат да предизвикат алергични и астматични симптоми.

Най-добрият начин да се избегнат уртикария и подуване е да се ограничи употребата на алкохол или да се избегнат специфичните видове алкохол, които предизвикват реакцията. Може да се приложи хладен компрес за намаляване на възпалението. Ако усетите, че симптомите ви се влошават, незабавно спрете да пиете и посетете лекар.

Затруднено дишане

Поради покачването на хисамините, може да се получат затруднения в дишането и запушен нос. Хистаминовата непоносимост може да доведе до възпаление в меките тъкани, като белите дробове и носните проходи, които могат да се подуят и да доведат до запушен нос и синусов натиск. Студените симптоми - сърбящи очи, раздразнено гърло и кихане - също са странични ефекти на хистаминовата непоносимост.

Ако имате предшестващо респираторно заболяване, като астма, симптомите могат да се влошат поради нивото на хистамините в алкохола (които не могат да се метаболизират добре). Астмата може да бъде изострена от тези хистамини, поради увеличеното възпаление на дихателните пътища.

Диария и гадене

Ако имате болка в стомаха и гадене, когато пиете, не бързайте да обвинявате храната. Алкохолът може да повиши стомашната киселинност, дразнийки храносмилателния тракт. И когато тялото ви не може да разгради алкохола в тялото, храносмилателната ви система може да излезе от ритъм. Диарията се получава, защото алкохолът може да повлияе на количеството вода в дебелото ти черво и ако има много течност, изпражненията преминават по-бързо. Един от начините за ограничаване на диарията е да се избегне пиенето на кофеин с алкохол и да се ядат лесно смилаеми, обикновени храни - не мазни храни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay