6 неща, които всяка жена трябва да знае за тестовете за бременност

Ето как наистина работят

6 неща, които всяка жена трябва да знае за тестовете за бременност

Тестовете за бременност на пазара са хиляди видове и марки, но знаете ли каква е разликата между тях, как работят, кои дават най-точен резултат и т.н.? Прочетете, за да разберете 6 неща, които всяка жена трябва да знае:

1. Всички тестове работят по един и същ начин

Има много марки тестове, но истината е, че те работят по един и същ начин: измерват хормона, наречен човешки хорион гонадотропин или HCG. HCG е във вашия организъм, дори и без бременност, но след като плодът се имплантира и започне да расте, нивото на хормона се покачва. След като нивото на хормоните достигне 25 международни единици [IU], тестът ще бъде положителен.

2. Тестовете трябва да се правят сутрин

Замисляли ли сте се защо в интрукциите пише, че тестът трябва да се прави сутрин? Това е така, защото след няколко часа сън, HCG се натрупва в урината ви, тъй като се съхранява в пикочния мехур. Урината е по-концентрирана с HCG и следователно е по-вероятно да доведе до положителен тест, ако сте бременна. Но тестовете, които се предлагат на пазара са много по-чувствителни и не е от съществено значение да бъде направен сутрин.

3. По-скъпите тестове не са по-точни

Не е нужно да купувате супер скъп тест, защото той не е по-точен от другите. Всички тестове за бременност работят на един и същ принцип, както споменахме по-горе, така че не е нужно да давате излишни пари.

4. Вашият лекар може да направи друг вид тест

Има тестове, които измерват количеството на HCG е кръвта, а не в урината. При жена, която е изложена на риск от спонтанен аборт или други усложнения по време на бременност, лекарите могат да поискат качествен тест, за да видят дали HCG се увеличава с напредване на бременността.

5. Здравословното ви състояние може да се отрази на теста

Някои лекарства, обикновено тези, използвани за плодовитост, имат HCG и могат потенциално да повишат нивото на хормона в урината Ви достатъчно, за да тестът има положителен резултат без бременност. Друг рядък начин да получите фалшив положителен резултат? Хипофизни разстройства или ракови заболявания - тумори в тестисите или яйчниците - могат също да причинят повишен HCG.

6. Доверявайте се на тестовете

Повечето жени повтарят теста няколко пъти, без значение дали е положителен или отрицателен, защото не вярват на резултата. Доверявайте се на тестовете. Ако имате 2 пъти положителен резултат, бременна сте!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay