6 неща, които всяка жена трябва да научи преди да роди

6 неща, които всяка жена трябва да научи преди да роди

Бременността е началото на нов живот. Но разбира се, има неща, които бъдещата майка трябва да проучи и да поиска информация от лекаря си, за да роди здраво бебе. От позите за спане до начина на хранене и физическите упражнения, има много рискове за майката и бебето. Продължете да четете, за да разберете какво трябва да обсъди бременната жена със своя лекар.

Събрахме някои интересни неща, които всички бременни жени трябва да обсъдят със своите лекари по време на бременността.

1. Пренатална грижа

Веднага след като една жена е чула потвърждение, че ще става майка, е от жизненоважно значение да направи изследвания и да избере гинеколог, който според нея е най-подходящ за нея. След това гинекологът ще я информира как да продължи бременността си без усложнения и да планира месечните си прегледи, за да се увери, че всичко върви по план.

По този начин жената се чувства сигурна, че всичко е наред и ако има някакъв проблем, могат да се вземат мерки веднага. 

Гинекологът ще обясни всички промени, които се случват с тялото. Някои лекари предписват пренатални витамини, като фолиева киселина. 

2. Научете повече за семейната си история и възможните наследствени болести

Освен че се чудите дали бебето ще наследи сините очи на майката или кафявата коса на бащата, бебето може да наследи много повече от това. Важно е дори преди да планирате да създадете семейство да изследвате семейната история, за да дадете на бебето възможно най-здравословното начало на живота. Всеки родител трябва да знае дали има анамнеза за увреждания в развитието, вродени дефекти или генетични заболявания в семейството, които бебето вероятно ще наследи.

Като имат такива знания, родителите ще могат да се справят с тези проблеми на ранен етап. Въз основа на тази история, гинеколозите ще насочат родителите към генетично консултиране и след това към генетично изследване, за да се идентифицират възможни здравословни проблеми, които бебето може да има.

3. Правилно хранене 

Фразата "ядене за двама" е точна, когато става въпрос за бременност, но не в смисъл на два пъти повече храна, а по-скоро два пъти повече витамини и минерали. Диета с високо съдържание на желязо, калций, фолиева киселина и протеини е от жизненоважно значение, както и някои допълнителни калории, за да се гарантира, че майката и бебето получават здравословна питателна храна, която се изисква по време на бременността.

Важно е да се има предвид, че бременната жена има нужда от повече витамини и минерали, а понякога добавките не могат да се конкурират по никакъв начин със здравословна храна. Лошите хранителни навици могат да увеличат риска от гестационен диабет и да доведат до здравословни усложнения по време на раждането.

4. Разберете какви упражнения са безопасни за бременност

Тренирането всеки ден може да гарантира нормалното функциониране на променящия се организъм на бременната жена. Тъй като раждането изисква много физическа сила и енергия, упражненията са задължителна по време на бременността. Да останете активни може да намали риска от усложнения по време на бременност, както и по време на раждането. Дори и майката да не е физически активна преди бременността, тя може да започне по време на бременността. Физическата активност може да помогне за намаляване на дискомфорта, който съпътства бременността и спомага за изграждане на мускулна сила за намаляване на болката при бременност и раждане.

5. Научете повече за най-подходящите пози за спане

Умората и изтощението са много чести по време на бременност, особено през първите 12 седмици и има някои пози за спане, които могат да бъдат опасни с напредването на бременността. Според Националната служба по здравеопазване, най-безопасната поза за спане е да спите на лявата си страна. 

6. Научете за ползите от йогата и грижата за себе си

Няма съмнение, че бременността може да бъде емоционална и физически стресираща. Грижата за нов живот в тялото ви означава, че през каквото и да преминете, бебето преминава през него също. Затова е важно да се грижите за себе си колкото можете повече и да избягвате неприятни ситуации или ситуации, които ви карат да се чувствате стресирани.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay