6 причини, поради които не можете да премахнете мазнините от корема си

6 причини, поради които не можете да премахнете мазнините от корема си

Намаляването на коремната мазнина не само подобрява външния вид на човека, но също така може да увеличи ползите за здравето. Голямо количество мазнини в коремната област може да доведе до развитие на сериозни заболявания като диабет, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания. Но за съжаление понякога не е толкова лесно да се отървем от него. И ако сте положили всички усилия, за да постигнете желания резултат, но коремът все още не е изчезнал, може би има скрити причини, за които дори не подозирате.

1. Не знаете какъв вид са мазнините в коремната област

Ако не успявате да отслабнете, това може да се дължи на факта, че избирате грешен метод за изгаряне на коремните мазнини. Има 5 вида абдоминално затлъстяване, причинени от различни неща и всеки от тях изисква определена диета и физически упражнения. Затова е важно да определите вида на корема и да планирате загубата на тегло според това.

2. Обсебени сте от теглото си

Трябва да се отървете от навика си да се претегляте постоянно. Вманиачаването по килограмите може да забави процеса на отслабване. Всеки път, в който се качите на кантара и не видите това, което искате, това ви демотивира. 

3. Спазвате грешен режим на хранене

Телата ни се нуждаят от многобройни елементи, витамини, въглехидрати и дори мазнини. Ако изключите някои от тези полезни компоненти, тогава вашата диета може да причини повече вреда, отколкото да донесе ползи. Яденето само на зеленчуци и плодове, както и на бърза храна и голямо количество захар и сол, затруднява отслабването. Ето защо е важно да следите диетата си и да вземете предвид, че тя трябва да съдържа магнезий, витамини, здравословни мазнини и други елементи.

4. Еднообразни тренировки

Спортуването е чудесен начин да намалите коремните мазнини. Но е важно тренировките ви да бъдат разнообразни. Всеки вид тренировка влияе върху тялото по определен начин. Ето защо не трябва да залагате само на кардио или само на стречинг. Най-добре е да изберете тренировка с висока интензивност. 

5. Стресирани сте

Стресът е лош за цялото тяло и по-специално за теглото. Той влияе върху вашата диета и емоционално и физическо състояние. В допълнение, високите нива на хормона на стреса (кортизол) стимулират образуването на мазнини. Използвайте всяка възможност за намаляване на стреса: опитайте се да се отпуснете повече, да не работите извънредно, да се занимавате с хоби или да излизате с приятели. Когато се чувствате спокойни, имате повече мотивация за нов успех за намаляване на коремните мазнини.

6. Високо ниво на андрогени

Последно, но една от най-сериозните причини е синдромът на поликистозните яйчници. Това означава високо ниво на мъжките хормони в женското тяло. Той засяга много от функциите на организма като менструални нарушения, проблеми със забременяване и риска от диабет. В допълнение, синдромът на поликистозните яйчници засяга увеличаването на теглото. За да разберете нивото на андрогените, можете да се консултирате с лекар. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay