Едно нестандартно приложение на етеричните масла

Някои хора ги използват, за да намалят подуването на корема

Едно нестандартно приложение на етеричните масла

Някои хора ги използват, за да намалят подуването на корема, но дали това наистина работи?

Етеричните масла са известни с това, че помагат на хората да се отпуснат (и миришат страхотно), но отдадените на маслата ги използват за куп други неща, включително повишаване на паметта, увеличаване на енергията и лечение на синини. Но има едно лечение, което хората изследват и вероятно никога не сте чували за него: използването на етерични масла, за да се намали подуването на корема и да се премахнат газовете. Да, хората разтриват масла по корема си и ги добавят към храната си, за да помогнат за отстраняването на подуването и газовете.


Първо, основите на подуването: Хората се подуват по редица причини, но дехидратацията и прекомерното ядене на нещо солено са най-големите виновници. Когато ядете много солени неща, това разстройва калиево-натриевия баланс в тялото ви, така че клетките ви задържат вода. Прекалено бързото хранене, храненето с мазни храни, бързото повишаване на приема на фибри и яденето на някои кръстоцветни зеленчуци също може да ви направи подути.

Въпреки че научно не е доказана връзка между етеричните масла и справянето с подуването, има някои доказателства, че джинджифилът, ментата и лайката са полезни за вашия храносмилателен тракт.

Смята се, че някои етерични масла, в комбинация с пробиотици, могат да помогнат при проблеми с червата. Високата концентрация на билката, като мента например, и маслената консистенция на етеричните масла помагат за намаляване на симптомите.

Етеричните масла може би са полезни, но не бива това да е първият ви вариант. Пийте много вода, добавете храни, богати на калий в хранителния си режим, като авокадо, спанак, домати. Храните, които съдържат много вода, също са полезни. Ежедневният прием на пробиотици също ще ви се отрази добре. 

Разбира се, можете да опитате с етерични масла, но не очаквайте да се случи чудо.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay