Защо трябва да преосмислите използването на лубрикант, когато се опитвате да забременеете?

Тези продукти може да попречат на забременяването ви

Защо трябва да преосмислите използването на лубрикант, когато се опитвате да забременеете?

Лубрикантът променя нещата в спалнята. Той носи комфорт и по-добри усещания. 

Но ако искате да имате бебе, трябва да обърнете внимание на всеки продукт, който избирате. 

Някои лубриканти могат да окажат негативно влияние върху сперматозоидите. Лубрикантът може да повлияе на вида и движението на сперматозоидите, което прави забременяването по-трудно. 

Има много изследвания, които разглеждат влиянието на овлажняващите продукти върху функцията на сперамтозоидите и установяват, че много лубриканти оказват негативно влияние върху живота и издръжливостта на сперматозоидите. Съдържанието на сусамово масло затруднява плодовитостта. 

Най-вече изследванията обвиняват високите концентрации на токсичните химикали и нивата на pH, които затрудняват сперматозоидите да достигнат там, където трябва. 

Тези съставки не са истински спермициди (спермицидите убиват сперматозоидите), но наистина не са приятелски настроени към сперматозоидите. 

Проблемът е, че повечето хора не са наясно с това. 

Какво да правите?

Важно е да осъзнаете, че абсолютно всичко, което попада във влагалището ви, може да попречи на функцията на сперматозоидите. 

Има лубриканти, за които не е доказано, че имат негативно влияние върху сперматозоидите. Например бебешкото олио и рапичното масло нямат негативно влияние върху сперматозоидите. 

Отново трябва да бъдете внимателни обаче, защото не всяко масло и овлажняващо средство са безопасни за вас. Някои от тях могат да увеличат риска от инфекции и възпаления. 

Накратко казано: лубрикантът е много ефективен за внасяне на комфорт в половия акт, но ако правите опити за бебе- бъдете внимателни какво използвате. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay