Какви са ползите за здравето от раждането?

Какви са ползите за здравето от раждането?

Да имаш бебе е най-страхотното нещо на света, а сега се оказва, че има и някои ползи за здравето. 

Раждането на дете е живото-променящо преживяване. Деветмесечна бременност, последвана от появяването на бебчето, това е редица от емоционални събития. А бонусът е, че раждането всъщност е много полезно за здравето ви. Ето някои от ползите:

По-добро общо здраве

Нека си го признаем. След като теста за бременност покаже 2 чертички, ще направите промени в живота си в полза на вашето бебе. Добри новини обаче - това също е от полза и за вас. Тези предимства включват:

По-полезно хранене: По време на бременност, жената се храни много по-балансирано и по-полезно. Храната е изключително важна, така че това ще има положителни последици за вас.

Без алкохол: Алкохолът не е безопасен по време на бременност. Пиенето на алкохол по време на бременност също ви поставя в риск от спонтанен аборт, мъртво раждане, преждевременно раждане и синдром на внезапна смърт при кърмачета. Така че липсата на алкохол ще ви се отрази доста добре. 

Без лекарства: Точно като алкохола, бременните жени обикновено избягват да приемат лекарства, тъй като това може да повлияе отрицателно върху развитието на бебето и да усложни бременността. Това също има ползи за бъдещите майки.

Намаляване на риска от заболявания

Оказва се, че бременността може да намали риска от някои видове рак. Тъй като не овулирате поне 10 месеца, това ще намали риска от рак на яйчниците. Колкото повече овулирате, толкова по-голям е рискът от рак на яйчниците. Както се оказа, бременността може да намали шансовете ви за развитие на рак на яйчниците с 25 до 50 процента.

Ако кърмите, това може също така да намали риска от развитие на рак на гърдата, ако кърмите три месеца (или по-дълго). Също така жените, които кърмят, имат намален риск от диабет тип 2, сърдечни заболявания и затлъстяване.

Промени в цикъла

Вашият цикъл ще бъде различен след раждането. Обикновено жените, които са имали по-болезнена менструация, започват да изпитват по-леки болки при менструация или ПМС. 

За ендометриозата: Тези, които страдат от тази ужасна болест, след бременността имат по-леки болки. Бременността и раждането потискат симптомите на ендометриоза за определен период от време. Но за съжаление това е само временно и не лекува ендометриоза. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay