Какво трябва да ядете, според кръвната ви група?

Какво трябва да ядете, според кръвната ви група?

Установяването на кръвната ви група е доста лесно. Всичко, от което се нуждаете, са 3 епруветки с 3 различни реактиви, съдържащи 3 различни антитела: А, В и Rh. И проба от кръв, разбира се. Изсипва се по малко от кръвта във всяка епруветка и се наблюдава дали съдържанието започва да се слепва. Струпването означава, че кръвта реагира със същите антитела, които има в себе си, и така учените определят нашата кръвна група.

Сега, когато знаете как се определя кръвната група, ще ви споделим и как трябва да се храните, според това каква кръвна група сте. 

Идеята е, че кръвната ни група е тясно свързана със способността на тялото ни да усвоява някои храни. Така че всяка кръвна група определя специална диета, която човек да следва, за да живее най-добрия и здравословен живот. Този подход беше популяризиран от д-р Питър Дж. Д'Адамо, след като публикува книга по тази тема през 1996 г. 

А

За хора с кръвна група А се предлага вегетарианска диета. Казват, че хората с тази кръвна група имат ниски нива на стомашна киселина и не могат да усвоят добре животинските протеини и мазнини. Ето защо се предполага, че те ядат много плодове, зеленчуци и зърнени храни. Важно е тези храни да бъдат в най-естественото състояние - пресни и органични, без добавени съставки.

B

Според книгата, хората с тази кръвна група се считат за всеядни, така че могат да ядат различни храни. Въпреки това, храни като царевица, пшеница, домати и фъстъци могат да предизвикат наддаване на тегло, умора и хипогликимия. Друга храна, която хората с тази кръвна група трябва да избягват, е пилето. Въпреки че е постно месо, то може да предизвика инсулти и имунни нарушения при хора с кръвна група В. По-добре е да замените пилето с агнешко, козе или заешко месо.

AB

AB е най-рядката и най-новата кръвна група. Тя има смесено наследяване от типове А и Б. Хората с тази кръвна група имат ниска стомашна киселина като тип А, но те също имат адаптация към месото, като тип Б. Яйца, морски дарове и листни зеленчуци са добри за хората с тази кръвна група. Също така им се препоръчва да ядат по-малки порции по-често, защото това е по-добре за тяхното храносмилане.

0

Хората с тази кръвна група имат висока стомашна киселина и имат много добре развита способност да усвояват животинските протеини и мазнини. Ето защо диета с високо съдържание на протеини, с много висококачествени меса, риба, зеленчуци и плодове работи най-добре за тях. Въглехидратите като зърнени храни, боб и бобови растения могат лесно да се съхраняват като мазнина в тяхната система. Така че, ако сте кръвна група 0, по-добре е да ги избягвате.

Звучи добре в книгата, но какво да кажем за реалния живот? Проучванията, проведени през 2014 г., показаха, че хората, които са следвали предложената диета, са имали подобрения в здравето. Не е доказано, че подобренията са свързани с кръвната група. При всички случаи, всичките 4 плана за хранене са здравословни и придружени от режим на упражнения, те могат да се превърнат в здравословен начин на живот и да подобрят цялостното ви благосъстояние.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay