Колко грама трябва да извадите от теглото си, когато се мерите с дрехи?

Колко грама трябва да извадите от теглото си, когато се мерите с дрехи?

Винаги, когато се кача на кантара в офиса на лекаря, се чудя колко ли тежат дрехите ми. Това е така, защото винаги кантарите в кабинетите на лекарите показват повече килограми от моя кантар, вкъщи. За да се почувствам по-добре, незабавно обвинявам дрехите си за по-голямата цифра и всичко е наред. 

Благодарение на проучване от Центъра за изследване на човешкото хранене в Гранд Форкс в Гранд Форкс, Ню Джърси, публикувано в Международния вестник за затлъстяване, знаем точно колко можем да извадим за сметка на дрехите. Изследователите са изследвали 50 възрастни за една година, претегляйки ги с и без дрехи по време на всеки от четирите сезона, за да отразяват различните видове облекло.

Резултатите? Авторите стигат до заключението, че жените могат да изваждат 800 грама, а мъжете могат да извадят 1,1 килограма за дрехите си (без обувки). Следващия път, когато се претегляте в клинична обстановка, не забравяйте да споменете на лекаря да извади 800 грама за дрехите ви. 

Не забравяйте, че тези, които губят най-много тегло и поддържат по-здравословно тегло, се претеглят поне веднъж седмично.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay