Колко километра трябва да вървите на ден, за да отслабнете

Колко километра трябва да вървите на ден, за да отслабнете

Всяко тяло е различно, всеки организъм е различен, но има една много проста формула за сваляне на излишните килограми и достигане на здравословно тегло: яжте по-малко и се движете повече. Това ще има ефект, независимо от това какъв е организма ви. 

И все пак вероятно се чудите колко точно трябва да се движите, за да свалите излишните килограми. 

Средно човек прави около 2000 крачки за километър и половина, което изгаря около 100 калории. Един килограм мазнини се равнява на 3500 калории. Така че, за да загубите половин килограм седмично - здравословна цел, според експертите - трябва да изгаряте 500 калории на ден. Това означава, че трябва да се стремите към 10 000 крачки на ден, което означава около 8 километра. 

Ако тази цифра ви притеснява, замислете се, че не става дума само за вървене с цел отслабване. Цялото движение през деня, като ходене до офиса, до магазина и по различни други задачи, също се включва в сметките, така че реално не е чак толкова много, колкото звучи. 

Разнообразието е от ключово значение за поддържането на тялото ви в режим на отслабване, така че създайте план за тренировка, който ще ви помогне да разнообразявате вашата разходка всеки ден. Можете да добавите тежести или да увеличавате разстоянието.


Можете дори да си играете с темпото. Опитайте се да ходите за 30 секунди с темпо, с което все още ще можете да проведете разговор, а след това за следващата минута, достатъчно бързо, за да дишате тежко. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay