Митът за абортите, в който все още много жени вярват

Вижте кой е той

Митът за абортите, в който все още много жени вярват

Абортът е чувствителен въпрос и като се има предвид, че е малко табу да говорим за това, жените могат да бъдат объркани за това, кое е и не е вярно, когато се стигне до прекратяване на бременността.

Ново проучване изяснява въпроса. При изследването са попитани повече от 1000 жени на възраст между 25 и 33 различни въпроси за плодовитостта и семейното планиране, включително абортите, а резултатите са отварящи очите.


Повече от 30% от жените казват, че смятат, че прекратяването на бременността може да повлияе на бъдещото плодородие. Около 25% от жените казват, че мислят, че използването на План Б хапче може да повлияе на способността им да имат деца в бъдеще.

Д-р Дженифър Уидър, гинеколог, казва, че е малко изненадана от отговорите на жените. Въпреки че е ясно, че има липса на информираност по върпоса с абортите. Тя посочва, че абортът няма да повлияе на бъдещата ви плодовитост.

Ако абортът бъде извършен в безопасна и чиста обстановка, от квалифициран лекар, няма научни доказателства, че абортът причинява безплодие. Има известни доказателства, че наличието на множество аборти може да увеличи риска от анормална имплантация на плацентата при бъдещи бременности. Но това е усложнение, а не нещо, което оказва влияние върху способността ви да заченете и да имате здраво дете.

Що се отнася до хапчетата за спешна контрацепция, приемът на такива хапчета също не оказва влияние върху плодовитостта на жената.

Според проучването, има много погрешни схващания за плодовитостта. Много жени смятат, че проблемите на психичното здраве като стрес, депресия и тревожност могат да повлияят на способността им да заченат, но това не е доказано.
Около 35 процента от жените също неправилно са смятали, че използването на хапчета за контрол на раждаемостта може да повлияе на тяхната плодовитост. Други пък са посочили, че според тях, поставянето на спирала и наличието на много сексуални партньори също оказват влияние върху способността на жената да има деца. Нито едно от тези твърдения обаче не е вярно.

Близо 83% от жените споделят, че разчитат на уеб сайтове и Google търсене за информация за тяхното репродуктивно здраве.

Бебетата са в ума на жените почти постоянно, поне на тези, които имат човек до себе си. Повече от 80% от жените мислят за бъдещите си деца няколко пъти в месеца. А 32% от омъжените и 26% от жените в сериозна връзка мислят за деца няколко пъти седмично.

Още нещо, което си струва да отбележим: Повече от 55% от жените казват, че са загрижени за способността си да имат деца един ден.

Надяваме се, че изчистването на мита за абортите ще ви облекчи.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay