Може ли да кърмите с импланти?

Ето каква е истината

Може ли да кърмите с импланти?

Увеличаването на бюста е най-популярната пластична операция. Голям процент от жените решават да използват импланти, за да променят формата, големината и вида на гърдите си. И тъй като повечето жени, които се подлагат на тази процедура, са в детеродна възраст, е подходящо да поговорим за кърменето с импланти. Отговорът на въпроса дали една жена може да кърми с импланти, е сложен.

Докато кърменето е възможно с импланти, съществуват различни фактори, които могат да го възпрепятстват. Козметичният хирург д-р Корвин Мартин казва: "Има четири подхода за поставяне на гръдните имплантанти: инфрамамарна, периалеоларна, трансаксиларна и трансмубилинерна. Единственият разрез, който би могъл да възпрепятства кърменето, би бил периелеоларният подход". Местоположението на разреза, размерът, разположението на импланта и времето, което е минало, могат да повлияят на кърменето.

Има няколко фактора, които биха могли да насърчат или възпрепятстват производството на мляко:

1. Разберете типовете операции и потенциални усложнения

Ако кърменето е цел, е важно как се извършва операцията. Разрезът, който е направен директно в самата жлеза, може да прекъсне каналите и нервите, което води до намаляване на млекопроизводството. Второ, поставянето на имплантанта подкожно, а не подмускулно, може да доведе до по-малко производство на мляко поради прякото натоварване. "От трите  потенциални точки за достъп до гръдните имплантанти - под зърното, през подмишниците,  под гърдата - е препоръчително да не се слагат през зърното, тъй като това значително намалява успешното кърмене.


2. Причината за операцията е различна

Жените си слагат гръдни имплантанти по различни причини. Докато много хора просто искат да имат по-голям бюст, за да запълнят по-добре дрехите или да се чувстват по-уверени, при някои жени увеличаването на гърдите може да помогне за уреждане на проблеми, свързани с развитието през целия живот. "Възможностите за кърмене могат да бъдат повлияни от увеличаване на гърдите, в зависимост от причината за самата операция". Ако една жена получи увеличение на гърдите, поради липса на развитие на гърдите през пубертета, кърмата може да не се появи както се очаква ... не само поради самата операция, но и поради липсата на жлези.

3. Времето е на ваша страна

Всяка хирургическа намеса изисква време за възстановяване, което обикновено е болезнено, а увеличаването на гърдите не е по-различно. За щастие, ако дадете достатъчно време на гърдите да се излекуват, това ще помогне да се увеличат шансовете на жената да произвежда кърма. "Колкото повече време е минало от операцията на жената, толкова повече време имат да се регенерират нервите и млечните канали, което увеличава шансовете за успех при кърменето. Препоръчително е да оставите 5 години на гърдите да се възстановят.

4. Колкото повече бременности, толкова по-добре

При всяка бременност се увеличават шансовете за производство на кърма. Жлезистата тъкан се увеличава при всяка бременност, което увеличава производството на кърма. Гръдната тъкан може да бъде реконструирана, благодарение на чудесата на бременността.

5. Уголемяването на гърдите може и да не възпрепятства производството на кърма, но причинява болка

Всяка жена, която е кърмила бебето си, знае колко болезнено може да бъде. За съжаление, самият имплант не ограничава потока на млякото, но може да предизвика допълнителна чувствителност. Поради допълнителното пространство, което имплантът поема в гърдите, може да има по-голям дискомфорт по време на кърменето. Някои от отрязаните канали за мляко вече нямат изход и по този начин запушените канали са по-често срещани.

6. Размерът има значение

Ако една жена желае извънредно големи гърди и иска да кърми, може би ще трябва да преосмисли желанието си. "Размерът на имплантата може да възпрепятства производството на мляко. По-голямата корекция  може да "стисне" жлезата между кожата и импланта, което също води до по-малко производство на мляко.

7. Трябва да има хора, които да ви подкрепят

За една жена с импланти, е важно да се консултира с лекари и консултанти по кърмене в началото. Препоръчително е да идентифицирате екипа за подкрепа на кърменето преди раждането на бебето и особено ако има високорисков фактор, като например увеличаване на гърдите. По този начин майките имат необходимата подкрепа, а проблемите могат да бъдат идентифицирани рано и съответно да бъдат решени.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay