Ускоряване на метаболизма: 7 лесни стъпки

Ето как да ускорите метаболизма си

Ускоряване на метаболизма: 7 лесни стъпки

Ако искате да отслабнете и да подобрите здравето си, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е метаболизмът ви. Ако метаболизмът ви е бавен, никоя диета няма да даде желания резултат.

Ще ви предложим 7 прости стъпки, които ще ви помогнат да ускорите метаболизма си. Опитайте да ги превърнете в навик и резултатът няма да ви разочарова.

Стъпка 1: Започнете да пиете повече вода

Ако не пиете достатъчно вода, тялото ви гори по-малко калории и черния ви дроб работи повече, за да възстанови баланса на водата в организма. За да ускорите метаболизма си, пийте повече вода и зелен чай.

Стъпка 2: Хранете се разумно

Подбирайте храната си мъдро. Кажете "Не" на ГМО продуктите, които се отглеждат с помощта на различни препарати. Те само забавят метаболизма ви.

Стъпка 3: Свикнете да ставате по-рано

Слънчевата светлина има влияние върху метаболизма ви и нивото на енергия. Ранното ставане ще помогне на тялото ви да регулира биологичните процеси, които зависят от навиците ви денем и нощем.

Стъпка 4: Консумирайте храни, които са благоприятни за метаболизма ви

Трябва да включите млечни продукти в менюто си. Те набавят калции на организма ви и натрупват мускулна маса. Приемайте достатъчно количество желязо, за по-добро насищане на организма с кислород и йодирана сол за щитовидната жлеза.

Стъпка 5: Увеличете физическото натоварване

Всеки вид физическо натоварване ускорява метаболизма. Мускулите ви винаги се нуждаят от енергия, така че посещавайте фитнес залата, разхождайте се повече или танцувайте. Всичко това ще ускори метаболизма ви.

Стъпка 6: Изградете си здравословен хранителен режим

Яжте на всеки 3-4 часа. Междинните хранения трябва да бъдат здравословни. Намалет въглехидратите, но не се отказвайте по тях напълно. Ако рязко намалите количеството на храната, тялото ви ще се стресира и ще започне да складира. Не се отказвайте от въглехидратите, защото това намалява мозъчната активност.

Стъпка 7: Кажете "Не" на стреса

Ако често се чувствате стресирани и не позволявате на тялото ви да си почива, това забавя метаболизма ви. Научете се да бъдете устойчиви на стрес и намерете начин да се справяте с напрежението.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay