"Свекърва ми се опита да застане между мен и съпруга ми"

"Свекърва ми се опита да застане между мен и съпруга ми"

Никога не съм мислила, че ще бъда една от онези жени, които не се разбират със свекърва си. Когато за първи път срещнах майката на съпруга ми, тя не можеше да бъде по-мила и всъщност мислех, че ще имаме страхотни отношения. Въпреки доброто първо впечатление, не ми отне много време да открия, че всичко е шоу - всъщност, по мое мнение, тя е невероятно егоистична и манипулативна. За щастие аз имам родители, които винаги поставят децата си на първо място и имат много различна представа за семейството и за отношенията между родител и дете. Така бързо осъзнах, че никога няма да имам добри отношения с моята свекърва.

Въпреки чувствата ми, вярвах, че не е моя работа да казвам нещо за нейното поведение. В продължение на години бях до съпруга си всеки път, в който тя го разочароваше и нараняваше. Мълчах всеки път, в който тя го нараняваше и му показваше, че не е толкова важен за нея, колкото би трябвало да бъде. Без значение колко силно исках да й кажа, че се държи зле със сина си и че бърка, знаех, че не трябва да се бъркам в техните отношения.

Когато се родиха децата ни, осъзнавах, че тя им е баба и затова се опитвах да я включва в живота им. Понякога прекарваше време с тях и беше страхотна баба, но през повечето време нещата не стояха по този начин. Съпругът ми отново страдаше, но аз се опитвах да му обясня, че тя губи от факта, че не прекарва време с бебето. Отново давах всичко от себе си да не се намесвам. 

В месеците преди кръщенето на детето ни, тя си измисляше различни оправдания, за да не дойде. Казваше, че църквата е далече, церемонията е от прекалено рано, няма с кого да дойде и т.н. Съпругът ми ясно й обясни, че очаква от нея поне сега да не го разочарова и да бъде там. Денят преди кръщенето тя се обади и каза, че ще дойде по-късно, за празненството. Изражението на съпруга ми беше нещото, което ми показа, че е време да говоря. 

Съвсем спокойно казах: "Това не е редно. Ти си баба и трябва да си там." Това беше моментът, в който тя започна да крещи, да ме обижда и да ме обвинява. Тогава той за пръв път й се опълчи и ме защити. 

Тъй като видя, че няма да успее по друг начин, тя започна да му обяснява, че се държа неуважитело и започна да прави опити да ни раздели. Нашата връзка е далеч от перфектната, както всяка връзка, но дадохме всичко от себе си, за да създадем истински, уютен и любящ дом за нашите деца. И нямаше да й позволява да го разруши. 

Мога да простя на свекърва ми всичките викове и обидни думи, но никога няма да й простя това, че се опита да се намеси в брака ми. Тя се опита да разруши живота на сина си, моя живот и живота на децата ни едновременно. Приключихме. 

Тя не се появи на кръщенето. Никой от семейството му не се появи. Уверих съпруга си, че това, че аз не искам да имам отношения с нея не означава, че и те с децата не трябва да се виждат с нея. Просто когато идваше вкъщи, аз излизах. 

Първоначално, решението ми да прекратя отношенията си с нея създадоха напрежение между нас, но след време нещата се оправиха. 

Сега животът ни е много по-хубав. Съпругът ми не е разочарован постоянно, на децата не им липсва особено, а аз смятам, че прекратяването на отношенията ми с нея беше най-доброто решение, което съм взимала през живота си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay