Историята на жената, родила 69 деца за 76 години

Историята на жената, родила 69 деца за 76 години

Децата са цветята на живота, но повечето от нас вероятно ще имат малък букет от 2 или 3. Въпреки това, историята разказва за жена, която е родила 69 невероятни деца през 18-ти век. Според някои източници името й е Валентина Василиева, а тя притежава рекорда на Гинес за най-много деца.


Днес ще ви разкажем историята, която изпитва границите на тялото на жената. Сами ще решите дали да повярвате на тази история.

Поразителната плодовитост на руските селяни

Валентина Василиева е първата съпруга на селянин на име Фьодор Василев от Шуя, Русия. Семейството живее през 1700- те години, между 1707-1782. Смята се, че Валентина е починала на 76-годишна възраст, оставяйки след себе си потомство, състоящо се от 69 деца, от които само двама са починали като бебета.
Според Световните рекорди на Гинес, тя е "най-плодовитата майка някога", жената преминава през 27 бременности: 16 от тях са близнаци, 7 - тризнаци и 4 - четиризнаци.

Очевидно тя не е раждала през целия си живот. Нейните "плодородни" години са били приблизително 1725-1765. Това означава 40 години за 27 бременности. Това може да изглежда достатъчно на пръв поглед, невъзможно на втори поглед и съмнително на трети поглед, така че нека направим някои изчисления.


Средната продължителност на бременността е 40 седмици. Но колкото повече деца имате в утробата, толкова по-вероятно е да родите по-рано. Според изчисленията на Би Би Си, г-жа Василиева може да е имала 37-седмична бременност с близнаците, 32-седмична бременност с тризнаците и 30-седмична бременност с четиризнаците.
Ако съберем всичко това, ще получим 936 седмици. Една година се състои от 52 седмици, така че ако разделим получените числа, получаваме 18 години. Така че, г-жа Василиева е трябвало да прекара цели 18 години от живота си с корем. Звучи доста предизвикателно само по себе си, нали?

Експертите по репродукцията поставят под въпрос цялото нещо

Докато теоретично г-жа Василиева е имала достатъчно време, за да износи всички бебета, има още няколко факти, които трябва да се вземат под внимание.


Първо, има такова нещо като многократна овулация, когато тялото на жената отделя няколко яйцеклетки на един цикъл. Въпреки че това не е най-често срещаното нещо в света (приблизително 5-10% от всичките ви цикли), все още има шанс Валентина да е просто феномен. Много специален, между другото, ако тя е успяла да избегне синдрома на изчезващия близнак: явлението, което се случва, когато един от близнаците се абсорбира от плацентата, по-силен плод, или дори тялото на майката. Синдромът е доста често срещан при многоплодна бременност и се среща в 21-30% от случаите.

Второ, бременността и раждането са предизвикателство за тялото на жената. Когато бременностите са една след друга през по-малко от 18 месеца, рискът от усложнения се увеличава както за майката, така и за бебето. Тялото на жената просто не разполага с достатъчно време, за да се възстанови от всички промени, причинени от предишната бременност, и да възстанови всички загубени хранителни вещества. Сега, ако 2 последователни бременности са рискови, представете си, че имате 27 бременности, без да имате време за почивка. Трето, експертите се съмняват, че много от децата (както и тяхната майка) биха успели да оцелеят дори с днешните лекарство, да не говорим за руската провинция от 18-ти век. По това време всяка бременност е представлявала риск. Добавете факта, че те са селяни и е трябвало да работят и да се грижат за децата едновременно. О, и не забравяйте за храната и дрехите за цялата тълпа. Родителите могат много добре да си представят за какво говорим.

Тази история е подкрепена от факти

Сега, след като знаете всички научни съмнения и не вярвате, че това може да е вярно, нека ви кажем, че съществуват исторически факти, които говорят в полза на Василев.
Има списък, изпратен от Николския манастир в Москва на 27 февруари 1782 г., който показа, че Федор Василев е имал 82 деца живи по това време от два брака. Втората му жена го дарява с 18 деца: 12 близнаци и 6 тризнаци. Данните от списъка са публикувани през 1834 г. в Санкт-Петербургската панорама.

През 1783 г. сп. "Джентълменс" публикува статия, в която е включен списък на случая с Василев. Авторът на списъка казва, че "извънредната плодовитост" може да идва от "мъжа самостоятелно, или жената, или и двете заедно", но по-вероятно е причината да е Феодор, тъй като историята се повтаря с втората му жена.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay