Как да отслабнем без гладуване?

Как да отслабнем без гладуване?

Отслабване без глад? Да, възможно е. Често, когато хората чуят думата "диета", автоматично я свързват с гладуване. Факт е, че понятието диета отдавна е загубило първоначалното си значение, а именно "начин на хранене". В момента тя се използва като название на временен "начин за отслабване". Но няма значение с какво я асоциират повечето хора, важното е, че почти всеки си представя предимно безвкусна храна комбинирана с гладуване. А истинското отслабване не се състои в това.

Свалянето на килограми чрез глад е винаги краткосрочно

Тук не бива да бъркаме понятията, тъй като съществува и "гладолечение". Както сами се досещаме, нужно е да се прибягва до него само с наложителна медицинска цел. Краткосрочното ограничаване на храненето, изрично провеждано под наблюдението на специалист, може да ви донесе благоприятни ефекти върху тялото ви. Но това може да се постигне само в определи случаи и при конкретни заболявания. Ако сме си поставили цел да гладуваме с единственото желание да отслабнем – това е неефективно. Да, факт е, че по този начин ще бъдат свалени килограми, като ограничаваме до голяма степен храненето си, но именно тези килограми ще се завърнат изключително бързо, дори ще качим допълнително, в момента в който се върнем към нормалното си хранене.

Привидно ви се струва лесно да спазвате режим, чрез който ограничавате храната, знаейки, че го правите за определен период от време (две седмици, месец, 90 дни и т.н.). Обикновено нагласата е следната – "мога да се справя, остават още няколко дни и приключвам". Но точно тук е уловката. След като ограничението и мъчението приключат, вие ще сте свалили известно количество килограми, но търпението ви ще бъде изчерпано. Няма да имате търпение да се въртене към предишното си ежедневие и хранене, а скоро след това ще възвърнете и свалените килограми.

Няма как да гладуваме постоянно

Когато целим да отслабнем и намалим драстично калориите, които приемаме на ден, нашето тяло започва да се съпротивлява по няколко начина. Първоначално – започваме да усещаме силно чувство на глад. Това е много силно усещане. Способни сме да го игнорираме за няколко дни или дори месеци. Може да се опитваме да го залъгваме по някакъв начин, пиейки голямо количество вода или движение, но няма как да го игнорираме постоянно. Това е просто невъзможно.

Ако продължим да се лишаваме от храната, която е така необходимо за нашето тяло, то това може да доведе до много опасни последствия за здравословното ни състояние. Гладуването е в разрез с естествените нужди на нашия организъм и не може да стане част от нормалния ни начин на живот.

Знаете ли, че гладуването забавя метаболизма ни?

За да се задейства процесът по отслабване, нашият метаболизъм трябва да бъде бърз. Но ако гладуваме, това няма как да се случи. Когато започнем да усещаме глад, метаболизмът ни се забавя, защото тялото ни се опитва да спестява енергия. Какво ще рече това? А именно, тялото започва да гори по-малко калории, процесът по отслабване се забавя, както и метаболитните процеси. Това се превръща в един омагьосан кръг, от който е трудно да се излезе. Единственият начин е да започнете да се храните правилно – достатъчно и качествена храна за вашия организъм.

Ако нашата цел е да отслабнем здравословно и трайно, то може да потърсим помощ чрез специално разработени продукти, които да помогнат за реализирането на тази цел. Bioveliss Tabs е точно такъв продукт, под формата на разтворими капсули. Неговото действие се изразява в това да освободи организма ви от натрупаните токсини и да намали неприятното усещане за глад.

Как да отслабнем без гладуване?

Съставът на капсулите е натурален, като приемът им не предизвиква никакви странични ефекти. Bioveliss Tabs благоприятства поддържането на здравословен режим на хранене и подпомага влизането във форма.

Прекаленото гладуване води до трупане на мазнини

Когато дълъг период от време се ограничаваме, до нашият мозък достига информацията, че гладуваме. В този момент той започва биологични реакции, които карат мастните клетки да задържат всяка калория, до която успеят да достигнат. Или казано с други думи – тялото ни започва да трупа запаси. Именно тогава се получава обратния процес на отслабването. А нали целта ни е да свалим излишните килограми?

Всичко написано до тук ни показва какво би се случило, когато сме на диета, която ограничава максимално приема на храна. За съжаление повечето масови диети, които ги спазват голям брой хора, действат по подобен начин и са в разрез с биологичните нужди на организма. За да постигнем трайно отслабване и да задържим новото си тегло е необходимо да знаем от какво има нужда нашето тяло, да работим за него, а не против него. Важно е да разберем, че здравословното хранене няма как да бъде за определен период от време. То трябва да стане начин на живот и само тогава ще поддържаме добра форма постоянно.

Спазвайки хранителен режим, който е съобразен изцяло с вашето здравословно състояние, хранителни предпочитания и цели, вие постепенно ще се научите и ще придобиете навика да се храните правилно. Само тогава, когато правилното хранене стане част от вашия живот, поддържането на топ форма ще се случва напълно естествено и без излишни усилия от ваша страна. Ще имате правото да взимате самостоятелни решения кога, как и с колко да се храните и те ще бъдат продиктувани само и единствено от желанието и умението ви да живеете и да се чувствате добре.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay