9 професии за срамежливи хора

Каква професия да изберете, ако сте срамежливи

9 професии за срамежливи хора

Ако сте по-скоро интроверт, отколкото екстроверт или просто не харесвате разговорите, има много професии, които просто не са за вас. За щастие има много работни позиции, които са по-самостоятелни и не се налага да общувате с много хора. Ето няколко идеи:

1. Архивист

Въпреки че професията наподобява тази на библиотекаря, която е свързана с доста разговори, архивистите работят сами и не се налага да разговарят с когото и да било.

2.Финансов анализатор

Финансовите анализатори се занимават повече с цифри, сметки, данни, акции и облигации, отколкото с празни приказки. Останалите професии в тази сфера изискват повече комуникационни умения.

3.Графичен дизайнер

Графичните дизайнери са артисти и прекарват по-голяма част от времето в мисли и осъществяване на идеи. Има случаи, в които тази професия изисква работа в екип, но има и ситуации, в които можете да работите абсолютно самостоятелно.

4.Фотограф

Една от основните задачи на фотографите е снимките да са откровени и автентични. Това означава, че фотографът трябва да е концентриран и свързан с обекта, който снимка, вместо да губи времето си с разговори.

5.Лаборант

Лаборантите прекарват деня си над микроскопа, фокусирани върху нещата, които изследват и не им се налага да разговарят с никого. Те работят "зад кулисите”. Работата на лаборантите е да извлекат възможно най-много информация за изследваното вещество, не им се налага да общуват с клиенти.

6.Писател на свободна практика или блогър

Ако практикувате подобна професия, в повечето ситуации имате възможността да работите от вкъщи, вместо да седите в офис. Работата от вкъщи означава по-малко контакти с хора и по-малко говорене. Ако пък пишете книга, самостоятелната работа, далеч от хора, е задължителна.

7.IT специалист

Тук работата е свързана единствено и само с компютъра. Той е най-важен в тази професия и имате реални шансове да намерите позиция, в която не се изисква комуникиране с хора.

8.Артист

Да бъдете творци не е една от най-доходоносните професии, но е една от тези, които позволяват да прекарвате време сами. При творците работното време е гъвкаво, сами избират с кого да общуват и как точно да вършат работата си.

9.Видео оператор

Хората, които заснемат и обработват записите, прекарват по-голяма част от време със слушалки, така че не им се налага да говорят особено много. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay