Кафето - любимата напитка в борбата за красота

Кафето - любимата напитка в борбата за красота

Най-популярният продукт в света не само може да се консумира във вид на напитка, но и да се използва в борба срещу несъвършенствата на кожата.

През пролетта слънчевите дни се редуват с облачни, когато не ви се иска да излизате навън, особено ако вали. В това време е добре да се свари кафето сутрин и да останете в леглото, ако времето позволява, а още по-добре - да използвате кафе не само по предназначение.

Знаете ли колко процедури за красота съществуват, в които кафето е основната съставка? Вие ще се насладите не само на самия процес, но и на удивителния аромат на този наистина многофункционален продукт.

Маска за лице с кафе

Тази маска е много популярна сред жените като средство за поддържане на младостта и красотата. Факт е, че кафето съдържа вещества, които улавят свободните радикали, като по този начин възпрепятстват процесите на стареене.

След приготвяне на натурално кафе не изхвърляйте утайка - добавете я към маската от глина или друг вид маска за вашата кожа. Изчакайте 15-20 минути, след това изплакнете с топла вода и нанесете хидратиращ крем.

Средство за кожата на главата

Какво би могло да бъде по-добро от ексфолиант от кафе! Кожата на главата, подобно на кожата на лицето се нуждае от постоянно почистване - утайката от кафе е просто идеално натурално средство за това. В допълнение към това, кафето има благоприятен ефект върху косата: тя престава да се накъсва и става по-еластична. Благодарение на мекото ексфолиране повече кислород започва да постъпва към луковиците и кръвният поток се увеличава в областта на ексфолирането, което допринася за бързия растеж на здравата коса.

Трябва да добавите една трета от чаена лъжичка кафе към любимия си шампоан, след това да го разпределите по цялата повърхност на главата. Масажирайте леко, но не натискайте прекалено силно, за да не повредите кожата, изплакнете добре състава. Тъй като продуктът е естествен, можете да го използвате няколко пъти седмично.

Кафе в кубчета лед

Тъмните кръгове под очите са често срещан проблем. В борбата срещу това несъвършенство жените купуват луксозни средства, които на практика не помагат, слушат съветите на приятели/роднини и все пак не получават ефект. И отново кафето ще дойде на помощ, но не в чаша, а в замразен вид. Нека използването на лед от кафе стане вашият ритуал всяка сутрин и след няколко дни ще видите забележим резултат.

Но в този случай трябва да се използва не утайката, а кафето, разтворено във водата. Изсипете го във формите за лед, след това прекарайте няколко пъти кубче под очите, но внимавайте да не получите преохлаждане в тази чувствителна област.

Антицелулитен пилинг на основата на кафе

Всеки знае, че кафето перфектно се бори срещу "портокаловата кора". Кафето спомага за подобряване на притока на кръв, предотвратява задържане на течността в проблемните зони, в резултат на което метаболитните процеси се ускоряват.

Всичко е много просто: трябва да вземете утайка на кафето и да я нанесете с кръгови движения на проблемните зони, но избягвайте да масажирате вътрешната част на бедрото, защото там има много лимфни възли, които в никакъв случай не бива да бъдат подложени на натиск. Измийте състав и нанесете крем.

Кафе за грижа за ръцете и краката

Можете да използвате това средство през цялото време, независимо от сезона. Не е необходимо да купувате скъп крем от добре позната марка, достатъчно е да си купите добро кокосово масло и да добавите към него 1,5 чаени лъжички кафе. Съставът перфектно овлажнява кожата, а ароматът няма да ви остави безразлични. Само не забравяйте да измиете продукта, след като го държите в продължение на 10 минути върху кожата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay