10 грешки, които допускаме при грижата за кожата

10 грешки, които допускаме при грижата за кожата

Вероятно се чудите защо навсякъде в интернет намирате едни и същи прости съвети за грижа за кожата. Това е така, защото повечето хора просто не ги спазват, а продължават да дават много пари за скъпи процедури и козметика и се чудят защо няма ефект. Тряба да започнете от дребните и прости неща, за да забележите резултати. Ще ви покажем някои от най-често срещаните грешки, които допускаме в грижата за кожата. Благодарение на тези грешки, не можем да имаме перфектната кожа, за която мечтаем.

1. Сменяте козметичните продукти твърде често

Не е лесно да устоим на изкушението да си купим нов много рекламиран крем или серум. Или да не си купим някой нов продукт, който е на промоция. Но си струва да опитате да се въздържате, особено ако вкъщи имате продукти, които ви действат добре. Противно на схващанията, че кожата привиква към продукта и той спира да действа, кожата не привиква към крема. Дори напротив, тя се приспособява към продуктите и те започват да действат по-добре. Новият продукт е един вид стрес за кожата, а и може да причини алергични реакции. 

2. Използвате скраб за кожа ежедневно

Нашата кожа се възстановява без никаква "допълнителна" помощ; все пак продължаваме да използваме скраб, за да ускорим този процес. Да, тези продукти могат да помогнат на кожата ви да се "обелва" по-бързо, както и да бъде по-добре почистена, но ако го правите ежедневно, рискувате да лишите кожата от защитния слой. Използвайте скраб за лице, просто по-рядко. Също така може да използвате естествена скраб, например бадемов пилинг. Естествените продукти винаги са по-добри. 

3. Не използвате продукти за почистване на грим

Много жени пропускат почистването на грима със специален продукт и директно мият лицето си с вода. Това обаче не почиства грима напълно и остават частици, които запушват порите. Това прави кожата ви по-мазна и причинява акне. Ето защо, преди да измиете лицето си, задължително трябва да премахнете грима с продукт за премахване на грим.

4. Спите на една и съща калъфка за възглавница повече от 2 седмици

Дори да миете лицето и косата си всеки ден, във възглавницата ви има прах, части от кожата ви, косми от домашните любимци и други неща, които влияят зле на кожата ви. Затова трябва да сменяте и перете калъфките на възглавниците на няколко дни, до седмица. Също така е добре да спите на копринени калъфки. Така ще предпазите кожата си от пъпки и бръчки.

5. Не използвате тоник за лице

Тоникът е продукт, който възстановява балансираното pH на кожата и я подготвя за следващите процедури. Дори обикновеният хидратиращ крем действа по-добре, ако преди това сте използвали тоник за лице. Също така трябва да използвате тоник след травмиращи процедури като пилинг. Много е важно обаче тоникът да е без алкохол, защото ако съдържа алкохол, ефектът ще бъде обратен.

6. Използвате пудра, за да премахнете лъщенето на кожата

Лицето лъщи и никой матиращ продукт не може да помогне. През лятото този ефект е още по-силен. През лятото имаме лошия навик да нанасяме пудра, за да прикрием това лъщене. Но ефектът от пудрата е краткотраен, а запушва порите много. Вместо да използвате пудра, попийте мазнината с обикновена кърпичка.

7. Почиствате веждите си преди да се гримирате

Ако забележите няколко косъмчета на веждите си, оставете ги така до вечерта. Едва ли някой ще ги забележи, за разлика от зачервяването и възпалението, което ще се появи, ако ги отскубнете. Ако все пак решите да ги махнете, изчакайте поне 2 часа, преди да нанесете грим. 

8. Миете лицето си преди да си вземете душ

Разбира се, можете да миете лицето си когато пожелаете, но е добре да го измиете отново, след като сте си взели душ. Има много просто обяснение за това. Продуктите, които използвате за косата си, съдържат парабени, силикони и други съставки, които са много вредни за кожата на лицето ни, така че е добре те да не остават там.

9. Не нанасяте крем за лице преди да си легнете

След като носите грим през целия ден, трябва да дадете възможността на кожата да се възстанови през нощта. Нанасяйте крем или серум, който ще ускори процеса и ще подхрани кожата ви. Активните вещества, съдържащи се в тези продукти, неутрализират негативния ефект на гримовете и помагат на лицето ви да изглежда свежо.

10. Не използвате слънцезащитни продукти в мрачните дни

Влиянието на слънцето върху кожата е изключително негативно и все повече хора започват да го осъзнават. Поради тази причина използват слънцезащитни продукти през деня, дори когато не са на плажа, но много малко хора използват такива продукти, дори когато навън е облачно. Опасните UV лъчи са там, дори когато има облаци, така че не пропускайте продуктите за слънцезащита.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay