В какъв ред се използват продуктите за грижа за кожата?

Изключително важни съвети!

В какъв ред се използват продуктите за грижа за кожата?

На пазара се предлагат множество страхотни продукти за грижа за кожата, които обещават наистина невероятни резултати. Но ако не са приложени в правилния ред, вие няма да успеете да се възползвате от пълния им капацитет.

Ето кой е правилният ред на прилагане на продуктите за грижа за кожата!

Продукт за почистване на лице

Това е първата стъпка, която премахва всякакво замърсяване от лицето. Той служи из а премахване на грина, но в случай, че сте гримирани, ще трябва да направите двойно почистване. Започнете с продукт на основата на олио, който ще разгради грима из основи. След това отмийте и продължете с продукт под формата на гел или пяна.

Тонер

Той е изключително важен, защото премахва всяка мръсотия, която почистващият продукт не може да достигне, както и минералите и хлора от водата. Също така незабавно ще затегне порите и ще ви помогне да се възстановят нивата на рН в кожата, за да постигнете по-изравнен тон.

Продукт за третиране на пъпки

Ако имате пъпки, третата стъпка за вас ще бъде именно този продукт. Поставен в тази последователност, той ще бъде максимално абсорбиран от кожата и ще заработи магически.

Серум

Серумите са леки и съдържат висока концентрация на активна съставка. Формулата е съставена от по-малки молекули, които се абсорбират в кожата на много по-дълбоко ниво.  Това прави серумите идеални, когато става дума за суха кожа или бръчки. А количеството, което ви е необходимо се равнява на две зърна нар.

Околоочен крем

Тези кремове избистрят погледа, намаляват възпалението и хидратират. В зависимост от формулата могат да изглеждат като серум или плътен овлажнител. Ако поставите в тази последователност, той ще бъде усвоен от кожата напълно. И не заравяйте да държите този крем в хладилника.

В какъв ред се използват продуктите за грижа за кожата?

Овлажнител

Хидратираната кожа сияе по прекрасен начин, затова никога не бива да пропускате овлажнителя. Правилният овлажняващ агент ще хидратира кожата и ще възстанови нивата ѝ на рН . освен това подхранва и възстановява всички сухата, люспеста кожа. От съществено значение е обаче да изберете овлажнител с подходяща формула и списък със съставки, подходящи за вашия тип кожа. Ако имате суха кожа, потърсете продукт с наистина богата формула, но ако имате акне или мазна кожа, гелната формула ще бъде най-добрата ви приятелка.

Олио за лице

Малката молекулярна структура на този продукт му позволява да проникне по-дълбоко в кожата ви и да хидратира на много по-дълбоко ниво. Той дарява  кожата ви с невероятна комбинация от витамини. Ако сте в списъка с мазна кожа, препоръчваме ви да използвате само олекотено масло през нощта.

Слънцезащитен крем

Това е последната стъпка, но тя е и най-важна дори и през зимните сезони. Прилагането на добър слънцезащитен крем всяка сутрин ще предпази кожата ви от увреждащите UVA и UVB лъчи. Той стои на повърхността на кожата като защитна бариера. Той се прилага накрая, защото в противен случай ще попречи а другите продукти да попият и обезсмисля поставянето им.

И сега вече кожата ви е готова за поставяне на грим. Разбира се тази стъпка е по избор в зависимост от това дали употребявате макиаж или не.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay