Всичко, което трябва да знаете за шийт маските

Всичко, което трябва да знаете за шийт маските

Шийт маските станаха много популярни и буквално всеки си публикува селфи с шийт маска в Инстаграм. Но освен че са доста забавни, ефективни ли са шийт маските? Ето какво трябва да знаете, преди да заложите на шийт маските...

Шийт маските не могат да заменят традиционните маски за лице. 

Първо: какво точно представляват шийт маските? 

Шийт маските представляват пакетирано парче тъкан, с формата на лицето ви, която е напоена с различни вещества. Шийт маските са с повишена концентрация на активни вещества и в зависимост от материала, продуктите може да достигат до по-дълбоко в кожата ви. 

Трябва да знаете, че се наричат "маски", заради формата, а не защото имат същото действие като маските за лице. Тези маски не стават за почистване или ексфолиране на кожата. Тяхата единствена функция е хидратиране. Повечето такива маски са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти. Друга полза от шийт маските е, че няма как лицето ви да изсъхне, като при глинените маски, например. 

Всичко, което трябва да знаете за шийт маските

Шийт маските са най-добри в хидратирането

Тези маски се предлагат в много варианти, които обещават различни резултати - повдигане, предотвратяване на акне, скриване на фини линии и т.н., но трябва да знаете, че те са най-добри в хидратирането. 

Хиалуроновата киселина, керамидите и / или антиоксидантите са трите съставки, които могат да се намерят в повечето шийт маски. Хиалуроновата киселина действа като хидрататор, създавайки бариера за кожата, блокирайки влагата и подобрявайки структурата. Кожата губи вода и влага, когато остаряваме, така че тази съставка ще помогне за възстановяване на хидратацията. 

Антиоксидантите, междувременно, помагат да се предпази кожата от свободни радикали във въздуха, което може да причини увреждане на клетките, което води до стареене с течение на времето. 

Всичко, което трябва да знаете за шийт маските

Но тези маски не винаги са подходящи за хора с акне.

Оклузията (запечатването на кожата), която се случва с шийт маските, може да повиши температурата на кожата ви. Това не е добре, ако сте склонни към акне. Увеличаването на температурата може да увеличи броя на бактериите по повърхността на кожата, което води до акне. Също така някои съставки в шийт маските запушват порите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay