Как да се справим с подкожните пъпки?

Как да се справим с подкожните пъпки?

Пъпките под повърхността на кожата, особено на и около брадичката могат да бъдат болезнени, досадни и много упорити. Прилагането на горещ компрес върху проблемните пъпки е чудесен начин да ги накарате да избият, но понякога просто не е достатъчно. Научете се как да се справяте с тези пъпки по-бързо:

1. Компрес с чаени торбички

Ако поставите топла торбичка чай, топлината ще накара пъпката да избие. Но това не е всичко. Ако използвате пакетче черен чай, това ще намали подуването и зачервяването.

2. Ихтиол

Намажете пъпката с ихтиол, сложете лепенка отгоре и си легнете. На сутринта почти със сигурност пъпката ще е станала по-малка, а след още няколко намазвания ще изчезне напълно.

3. Изстискайте я

Ако пъпката има бял връх, който е на повърхността на кожата, трябва да я изстискате, като увиете и двата си пръста с кърпички, с цел да не замърсите раната. След като сте сигурни, че сте изстискали пъпката до край, нанесете антибиотичен крем или някакъв продукт за пъпки.

4. Ако пъпката не може да избие

Ако след всички тези методи пъпката не избива, посъветвайте се с лекар за възможностите. Специалист най-добре ще прецени как е най-добре да действате.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay