Какво е акне карта и как може да ви помогне да се справите със здравословните проблеми?

Какво е акне карта и как може да ви помогне да се справите със здравословните проблеми?

Има много фактори, които могат да причинят появата на акне, а някои от тях са вътре в тялото ни. Дерматолозите смятат, че акнето в различните зони на лицето може да се дължи на редица причини. Например, хормоналните проблеми често водят до поява на акне в областта на челюстта и брадичката. Последните изследвания показват, че проблеми с червата също могат да причинят акне.

Ето какво означава акнето в различните зони на лицето:

Зона 1: Чело

Пъпките на челото могат да бъдат резултат от сериозен стрес или некачествен сън. Те също така показват, че имате храносмилателни проблеми. Другата възможност са чернодробни проблеми.

Зона 2: Челюст и брадичка

Акнето в областта на челюстта и брадичката почти винаги е хормонално акне. Това означава, че трябва да проверите нивата на хормоните. Това акне може да бъде резултат от прекомерно високо ниво на андроген (мъжки хормон). Хормоналното акне също е типично по време на женския цикъл.

Зона 3: Краищата на лицето ви

Хормоналните проблеми също могат да бъдат причина за акне по линията на косата и близо до ушите. Другата възможна причина за този тип акне може да бъде запушени или раздразнени пори. Опитайте се да използвате естествени, органични продукти за красота, за да видите дали има някакви подобрения на лицето ви.

Зона 4: Бузи

Пъпките по бузите могат да бъдат причинени от висока консумация на захар. Опитайте се да ограничите дневния прием на захар, включително преработената захар. Това е още една причина да преминете към по-здравословна диета.

Тази област също е свързана с белите дробове. Акнето по бузите може да се дължи на някои респираторни проблеми.

Другата възможна причина за пъпките по бузите е използването на телефона ви. Телефоните всъщност съдържат много бактерии, които се прехвърлят на лицето ви, когато говорите по телефона. Не забравяйте да почиствате екрана си с антибактериални кърпички от време на време.

Зона 5: Между веждите

Пъпките между веждите могат да бъдат причинени от проблеми с черния дроб. Черният дроб има много функции и играе важна роля в храносмилателната система и метаболизма. Акнето между веждите означава, че вашата диета е нездравословна и се състои от мазни храни.

Зона 6: Носа и над горната устна

Акнето по носа показва, че ядете твърде много пикантни, солени и мазни храни. Опитайте се да намалите количеството на тези видове храни. Също така обръщайте внимание на здравето на сърцето и кръвното Ви налягане.

Акнето над горната устна може да бъде резултат от проблеми със сърцето, далака или белите дробове.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay