Колко вода е полезно да пием и кога?

Колко вода е полезно да пием и кога?

Пиенето на вода носи много ползи за организма, влияе добре на метаболизма, помага за безупречния вид на кожата ни и какво ли още не. Направете си план и го закачете на вратата на хладилника, за да ви подсеща да пиете повече вода. Можете да навиете аларма, за да не забравите да пиете достатъчно вода в точния час, за да се възползвате от всички предимства, които водата носи на тялото ни. Ние ви предлагаме график, който може да ви помогне да пиете достатъчно вода и да го правите по най-подходящия начин.

Пийте две чаши студена вода между 6-8 часа сутринта, преди закуска. Така ще елиминирате токсините, ще подсилите тонуса на мозъка и ще се събудите по-лесно. Ще подсилите метаболизма си с 24 процента, стимулирате храносмилателната система да задвижи процеса.

Чаша чай сутрин между 9-10 часа, точно преди да си помислите за някоя нездравословна закуска. Този навик ще осигури благоприятно влияние на ставите, ще балансира PH нивата в организма и ще се отрази добре на имунната система. Кожата ви ще изглежда подмладена и свежа.

Чаша вода, поне половин час преди обяд, между 10-12 часа, ще ви помогне да се справите с излишните мазнини и ще засили метаболизма ви през следващите 30-40 минути. Ще подобри мисловния процес и креативността ви.

Пийте още една чаша вода, ако имате навика да обядвате по-късно, като отново го направите 30 минути преди хранене, между 12-14 часа. Така ще забавите състаряването на организма, а мускулите ще се снабдят с повече кръв.

Когато усетите следобедна умора, между 14-16 часа, изпийте чаша студена вода. Това е естествена енергийна напитка за организма, също така намалява нивото на холестерол.

Между 16-18 часа изпийте поне половин чаша вода, преди вечеря, така намалявате риска от няколко вида ракови заболявания.

Ако не се сещате да пиете вода преди лягане, най-добре е да го правите 20 минути преди сън, като пиете вода на стайна температура. Така ще елиминирате токсините и бактериите, които могат да причинят възпаление.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay