10 съвета за грижа за косата, които фризьорите не споделят

10 съвета за грижа за косата, които фризьорите не споделят

Всички жени мечтаят за красива коса. Затова решихме да разберем как да имаме здрава и гъста коса. Ще ви дадем няколко съвета за грижа за косата, които повечето фризьори не споделят. 

1. Показвайте на фризьора си снимки на прически, които харесвате и на такива, които не харесвате 

Преди да посетите фризьор е добре да подберете няколко снимки на прически, които харесвате и няколко на прически, които не харесвате. Изберете поне 3 снимки на красиви прически и поне 3 на такива, които не ви допадат. По този начин фризьорът ви ще добие представа точно какво искате. Същото се отнася и за цвета на косата.

2. Не планирайте прическа за уикенда

Не си запазвайте час за подстрижка за събота. В събота повечето фризьори са много натоварени и не могат да ви отделят достатъчно време. По-добре е да посещавате фризьор през седмицата. 

3. Измивайте косата си правилно

Препоръчва се косата да се измива два пъти. По време на първото измиване отстранявате мръсотията и мазнината, а второто измиване позволява на всички полезни свойства на шампоана да подействат. Ако сложите скъп шампоан върху косата си само веднъж, трябва да знаете, че ефектът е почти същият, както ако сте измили косата си с евтин шампоан. По време на второто измиване количеството шампоан трябва да се намали.

4. Използвайте масло или балсам преди измиване на косата

Ако краищата на косата ви са сухи, поставете върху тях балсам или кокосово масло, преди да измиете косата. След това можете да започнете да миете косата си. Балсамът или маслото ще попречат на шампоана да има агресивен ефект върху краищата.

5. Не прекалявайте с топлинната обработка

Когато изсушавате косата си със сешоар не използвайте най-горещия въздух и накрая винаги завършете със студена струя. 

6. Приемете факта, че всички продукти за изсветляване на косата съдържат едно и също нещо

Фризьорите знаят, че клиентите не харесват думата "обезцветяване", използвана в салоните за красота. Ето защо те не използват тази дума. Но въпреки синонима, който използват за него, продуктът, който вашият фризьор използва, за да направи косата ви по-светла, определено съдържа водороден пероксид. 

7. Бъдете търпеливи, когато искате да постигнете идеалния цвят на косата

Често фризьорите обещават, че ще постигнем желания цвят след 1-2 процедури, но трябва да знаете, че за постигане на идеалния цвят е нужно търпение. 

8. Опитайте подстрижка на пластове 

Много жени избягват този тип подстрижка, но истината е, че косата с различни дължини придава повече обем. 

9. Използвайте всички свойства на сухия шампоан

Сухият шампоан може да се използва за оформяне на косата. Също така ако сте с боядисана коса може да използвате сух шампоан вместо да измивате косата си, за да запазите цвета по-дълго. 

10. Масаж със сол

Масажът със сол на скалпа е ефективна процедура за хора, които искат по-красива и здрава коса. Измийте косата си с топла вода, сложете морска сол върху скалпа и масажирайте в продължение на 10 минути. След това измийте косата си, както обикновено. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay