Как да придадете обем на косата си

Как да придадете обем на косата си

Мечтата на всяка жена е да има плътна и обемна коса. Но дори косата ви да не е обемна, не се отчайвайте, има начини да й придадете обем, с помощта на някои обикновени ежедневни продукти и няколко хитри трика. Ето как да придадете обем на косата си:

1. Разресвайте косата си, само когато е напълно суха

За да сте сигурни, че няма да навредите на косата си, докато я сушите, използвайте пръстите си, за да я разделяте, а не четка или гребен. Сушете всеки кичур по отделно, като го повдигате от корена и сушите, по този начин ще се създаде обем. Когато косата ви е достатъчно суха, вече можете да използвате четка.

2. За да придадете обем на опашката си, използвайте обикновена фиба

Хванете косата си като за обикновена опашка. След това отделете горната част (около 1/4 от цялата коса) от опашката и я фиксирайте с фиба. Спуснете косата на мястото й, така че да скрие фибата. Този прост трик ще удвои обема на опашката ви.

3. Друг лесен начин да направите опашката си впечатляваща

Търсите още начини да направите опашката си обемна? Ето още един трик: Вместо да използвате фиба, разделете опашката си на две части и вържете долната с ластик за коса. 

4. Бърз начин да увеличите обема на косата си

Ако нямате време да оформяте косата си, а искате да е по-обемна, използвайте следния метод: след като излезете от банята и косата ви е мокра, вържете я на два кока и напръскайте с малко лак за коса. Изсушете вързаната коса със сешоара и когато я пуснете, косата ви ще бъде много по-обемна.

5. Сухият шампоан също върши работа

Нанесете сух шампоан в корените на косата си. Отделяйте всеки кичур и пръскате сух шампоан в корените му. След това топирайте косата в корените и напръскайте с малко лак за коса.

6. Издърпване на кичурите от плитките

След като сте сплели плитката си, започнете да издърпвате съвсем леко всеки кичур, като започнете от върха на плитката и се движите към корените на косата. Фиксирайте плитката с лак за коса, за да не се развали.

7. За да добавите обем към косата си, изсушете я отново, след като сте я оформили

След като сте завършили оформянето и стилизирането на косата, не се притеснявайте да я изсушите със сешоара. Наведете главата си надолу и включете сешоара за няколко минути. По този начин ще получите допълнителен обем.

8. Не се страхувайте от промяната- експериментирайте с косата си!

Разделянето на косата (пътят) може да изглежда като малък детайл, но представлява важен елемент от вашия образ. Промяната на пътя винаги е по-лесна на мокра коса. След измиване, използвайте пръстите си, за да разделите косата по начина, по който ви харесва. Ако сте свикнали пътят ви да е по средата, опитайте да го изместите встрани.

9. Ако нямате време за оформяне, използвайте спрей за обем

Когато нямате време да миете косата си, да я сушите и оформяте, просто нанесете спрей или пяна. Това ще доведе до желания резултат бързо и лесно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay