10 грешки, които не бива да допускате през есента

Вероятно правите тези неща...

10 грешки, които не бива да допускате през есента

Преди да сте погълнати от тъгата, която носи края на лятото, опитайте да се подготвите психически за красивата магия, която ви очаква с настъпването на есента. Със смяната на сезоните много неща ще се променят и е добре да обмислите своите навици, свързани с красотата и да обмислите някои методи за освежаване.

Всички правим грешки, но днес ще изброим 10 грешки, които повечето жени допускат през есента, за да опитате да ги избегнете.

1. Не променяте формулите си за красота

Не искаме да пускаме нищо, което е свързано с лятото, включително и самото лято, но истината е, че сезонът се променя, температурата става по-ниска и кожата ви се нуждае от допълнително хидратиране. Време е да се подготвите за това. Сменете летния крем с такъв, който е за по-дълбоко хидратиране. Това ще поддържа кожата ви хидратирана, въпреки по-сухия въздух.

2. Използвате бронзант

Да, на всички ни е трудно да се разделим с тена си и със страхотния летен загар, но това е. Есен е. Не е време за бронзант.

3. Взимате дълги, горещи душове

Дългият горещ душ е най-хубавото нещо, което можете да направите в един хладен есенен ден, но прекалено дългите горещи душове са пагубни за кожата и косата ви, защото ги дехидратира. Направете си услуга и ограничавайте времето за душ на 10-15 минути и температурата на нормални градуси.

4. Изхвърляте слънцезащитните продукти

Има едно важно правило, което трябва всички да запомним: трябва да използваме слънцезащитни продукти по всяко време, без значение от сезона. Слънцезащитните продукти трябва да бъдат част от навиците ви свързани с красотата. Те предпазват кожата ви от вредните лъчи на слънцето и я карат да изглежда млада и красива.

5. Използвате неподходящ фон дьо тен

Време е да забравите за прахообразните фон дьо тени и за тези с матиращ ефект. Изберете хидратиращ фон дьо тен.

6. Забравяйте ръцете си

Дайте на ръцете си любовта, която заслужават. Не забравяйте, че върху ръцете най-много си личат годините и се грижете за тях, за да не издават възрастта ви. Тъй като температурите падат, ръцете са първото място, което става сухо и дехидратирано. Носете хидратиращ крем за ръце винаги със себе си.

7. Не сменяте цвета на косата си

Време е да се сбогувате с "косата, целуната от слънцето" и да изберете по-мек, по-топъл цвят. Ако смените цвета си, ще придадете на косата здраво, лъскаво покритие, което ще освежи целия ви вид за по-студените месеци. Един или два нюанса по-тъмно ще изглежда страхотно.

8. Използвате грешен ексфолиатор

Трябва да използвате по-мек и нежен ексфолиатор, тъй като кожата ви започва да се сменя. Кожата, потъмняла от слънцето се бели и се появява нов слой кожа, който е много нежен.

9. Забравяте за нощните ритуали

Нощта е най-подходящото време за използване на повечето продукти. Например, можете да си слагате балсам за кожа, омекотител за кожички, крем за лице, крем за ръце, балсам за устни и т.н.

10. Носите прекалено тъмен грим

Минали са само няколко дни от септември, а целият свят си е сложил най-тъмното червило, което има. Не бързайте толкова! Това, че сезоните се сменят, не означава, че трябва да забравяте за ярките и цветни червила.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay