11 прости маски за лице само с 2 съставки

11 прости маски за лице само с 2 съставки

Много фактори влияят върху нашата кожа като възраст, климат и стрес. За да предотвратите кожни проблеми, трябва да започнете да се грижите за кожата си от ранна възраст. Защо да купувате скъпи кремове, когато можете да трансформирате лицето си само с 2 прости съставки от хладилника?

Ще ви предложим 11 естествени маски, които съдържат само 2 съставки. Можете да ги направите сами, а кожата ви ще стане по-здрава, мека и блестяща. 

1. Домат и сода за хляб

Трябва да използвате сочни и пресни домати. Тази маска съдържа много витамини: витамин B9 елиминира акнето, витамин А идеално се бори със сухотата, витамин К премахва прекомерната пигментация, витамин Н и цинк помагат на кожата ви да се регенерира, калия овлажнява, калция омекотява и холина подмладява и успокоява кожата.

Изстискайте 1 домат. Смесете сока с 2 супени лъжици сода за хляб. Нанесете сместа на лицето и оставете за 10 минути. Изплакнете лицето си с вода.

2. Авокадо и мед

Авокадото съдържа калий, калций, натрий, фосфор, мед, желязо, магнезий, цинк и витамин Е. В комбинация с меда, авокадото може да подхрани кожата ви и да я направи по-стегната и еластична.

Вземете едно узряло авокадо и го направете на пюре. Смесете го с една супена лъжица мед. Нанесете тази маска върху лицето си и оставете за 15 минути. Изплакнете с вода.

3. Брашно и сок от картоф

За да получите сияеща кожа, смесете брашно и сок от картоф. Брашното ще ексфолира грубата кожа, докато картофеният сок ще изсветли черните точки и ще даде на кожата блясък. 

Смесете сока от 1 картоф с 6 с. л. брашно. Нанесете върху кожата, като масажирате. Оставете маската за 15 минути. Изплакнете с вода.

4. Краставица и куркума

Всички обичате козметични продукти, които съдържат краставица. Благодарение на този зеленчук, влагата се абсорбира напълно от кожата. Освен това краставицата има стягащи свойства, което означава, че кожата ви ще стане по-стегната, а порите ще се свият, след като използвате маската от краставица. Куркумата е естествен антисептик и универсално подмладяващо средство.

Сложете една краставица в блендера. Добавете 1 ч. л. куркума и разбъркайте. Нанесете върху кожата и оставете за 10-15 минути. Изплакнете с чиста вода.

5. Лимонов сок и папая

Папаята е мощен антиоксидант и съдържа голямо количество витамин А. Освен това папаята съдържа папаин, който помага да се премахнат мъртвите клетки от кожата. Той има подмладяващ ефект, тъй като съдържа голямо количество алфа хидрокси киселини (AHA). Сокът от лимон се бори с тъмните петна по кожата и изравнява тена, правейки кожата свежа и блестяща. 

Смесете 1 с. л. пюре от папая с 4 капки лимонов сок. Нанесете на лицето и оставете за 10-15 минути. Измийте лицето със студена вода. 

6. Зелен чай и алое вера

Имате ли нужда от бързо подмладяване на лицето, възстановяване на уморена кожа, премахване на акне и предотвратяване на стареенето? Благодарение на зеления чай и витамините C, PP, K и B, можете да решите тези проблеми. Алое Вера, като част от маската, ще ви помогне да се справите с акнето, ще изглади бръчките и ще направи кожата ви мека. 

Смесете 1 ч. л. зелен чай с 1 ч. л. алое вера. Нанесете върху кожата за 30 минути. След това изплакнете лицето със студена вода.

7. Кокосово масло и какао на прах

Използването на какаова маска е отлична възможност за удължаване на младостта на кожата на лицето, благодарение на витамин В5. Възможен е повдигащ ефект поради теобромина и теофилина в състава на какаото. В комбинация с кокосово масло тази маска едновременно подхранва и овлажнява кожата и ексфолира мъртвите частици от повърхностния слой на епидермиса.

Смесете 1 супена лъжица какао на прах с 1 ч. л. кокосово масло. Нанесете върху кожата за 20 минути. Измийте маската с топла вода или охладен чай от лайка. 

8. Хляб и мляко

Използва се хляб, защото съдържа аминокиселини, витамини от група В и минерали от РР. Маската, съставена от хляб и мляко, ще помогне за изглаждане на бръчките, почистване на черните точки и борба с възпалението.

Смесете 1 супена лъжица хляб с 1 ч. л. топло мляко. Намачкайте с вилица, за да се получи гъста смес. Нанесете маската върху лицето и изчакайте 15 минути. Изплакнете с вода.

9. Банан и овес

Тази маска е подходяща за суха и чувствителна кожа. Бананът съдържа витамин А, В и C. Той перфектно подхранва и овлажнява кожата, докато овесът има ексфолиращ ефект.

Смесете 1 супена лъжица овесена каша с 1 супена лъжица бананово пюре. Нанесете върху кожата и изчакайте 20 минути. Изплакнете маската с топла вода.

10. Активен въглен и желатин

Има естествен колаген в желатина, който перфектно прониква в кожата, което я прави по-еластична. Активният въглен изсъхва и свива порите. Той също така почиства запушените пори и помага за справяне с възпалителните процеси в кожата. Също така осигурява дълбоко почистване.

Разтворете 1 ч. л. желатин в топла вода. Добавете една таблетка активен въглен, предварително смляна. Нанесете маската и изчакайте 15 минути. Измийте с топла вода. 

11. Белтък и краставица

Използвайте тази маска, ако искате блестяща кожа. Краставицата има противовъзпалителен ефект, за да почисти и успокои кожата ви. Белтъкът е идеално средство за мазна кожа. Той ще направи кожата стегната.

Смесете 1/2 краставица с един разбит белтък. Нанесете тази паста на лицето си и изчакайте 15 минути. Измийте с вода.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay