3 начина, по които вредите на косата си, без да го осъзнавате

Пречите ѝ да бъде здрава

3 начина, по които вредите на косата си, без да го осъзнавате

Вероятно посещавате фризьор редовно, ставате час по-рано, за да оправите косата си и имате голям арсенал от продукти, но какво правите, за да сте сигурни, че косата ви е здрава?

Ето 3 начина, по които саботирате растежа на косата. Ето кои са малките грешки, които вредят на вашата коса:

Прекалено груби сте, когато се решите

Всички бързаме за някъде, но не бъдете груби, когато решите косата си. От съществено значение е да бъдете нежни по време на този процес, особено когато косата ви е мокра. Водата премахва до една трета от силата на косата. Поради това влажната или мокра коса може много по-лесно да се накъса. Освен това придърпването на възелите уврежда космените фоликули. Разделете косата на по-малки кичури и започвайте да я решите от краищата, като постепенно се придвижвате нагоре. Ако имате дълга коса, дръжте я с ръка някъде по средата, докато решите краищата.

Начинът ви на хранене не е подходящ

Ако косата ви е тънка и крехка, това, което ядете може да е виновникът. Нискомаслените диети причиняват проблеми с косата. Забравете за нискомаслените храни и приемайте повече здравословни мазнини. Косата ви, кожата ви и цялото ви тяло ще ви благодарят. Консумирайте много риба, авокадо, ядки и зелени листни зеленчуци. Също така е препоръчително да приемате месо, яйца и млечни продукти. Ако намалите захарта, хляба и въглехидратите също ще забележите огромна разлика в косата си. Освен това пийте много вода.

Не се грижите за скалпа си

Здравата коса започва от скалпа, но твърде много от нас пренебрегват здравето на скалпа. Сухият шампоан може да се използва от време на време, но прекалено честата му употреба вреди на скалпа. Той може да запуши космените фоликули и косата ви да започне да пада.

Не използвайте сух шампоан прекалено често, а се мийте с шампоан с подходящо pH. Масажирайте скалпа старателно с върха на пръстите, за да сте сигурни, че ще отстраните всички мръсотии.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay