5 грешки, които допускаме, когато оформяме веждите си

Доста сериозни!

5 грешки, които допускаме, когато оформяме веждите си

Веждите са рамката на лицето, така че не можем да допуснем те да са в лоша форма. Но когато не сме наясно какво точно правим, допускаме много грешки, които нарушават перфектната им форма.

Ето кои са най-често допусканите грешки при оформянето на веждите:

Скубете ги на неподходяща светлина

Да, сериозно. Забелязали ли сте, когато го правите набързо сутрин откривате само няколко редки косъма, но като излезете по пладне изведнъж се оказвате с най-лудите вежди някога? Ярката дневна светлина прави всяко косъмче видимо, което означава, че сте по-склонни да се отнесете. Изберете ранна утрин или следобедна светлина, така е по-безопасно!

Прекалено много ги скъсявате

Независимо дали отдалечавате веждите си от началната или крайната им точка, важно е да не стигате твърде далеч. Можете да използвате "Златното съотношение" (по-долу), за да се уверите, че веждите ви започват и завършват на правилното място. Линия 1 илюстрира къде трябва да започне веждата ви, а линия 3 е от решаващо значение за намиране на мястото, където трябва да завърши. Използвайте молив като го поставяте на мястото на мислените линии.
5 грешки, които допускаме, когато оформяме веждите си

Погрешно поставяне на чупката 

Една чупка на грешното място може сериозно да наруши хармонията на лицето и може да ви накара да изглеждате по-възрастни. Използвайте "Златното съотношение", за да определите къде трябва естествено да се огъне веждата ви. Линия 2 трябва да започне в центъра на върха на носа и да мине през центъра на ириса ви.

Не скубете веждите си в горната им част

Избягвайте да оформяте върха на веждите си, но не пренебрегвайте онези "бездомни" косъмчета, които лесно могат да изкарат веждите ви от равновесие.

Опитвате се да създадете близначки

Колкото и да ни се иска веждите ни да са перфектно еднакви, това в повечето случи е невъзможно. И докато се опитвае да ги уеднаквим, изскубваме прекалено много косъмчета и резултатите се превръщат в катастрофални.

Ето ги нашите съвети:

Оформяйте веждите си след душ: Топлата вода отваря космените фоликули, така че космите ще излизат по-лесно.

Използвайте увеличително огледало: За да уловите мъничките косъмчета под веждите си, които винаги пропускате, е необходимо да имате увеличително огледало. НО, важно е, да не забравяте да погледнете нагоре, за да видите двете вежди или те биха могли да се окажат ужасно неравномерни.

Използвайте правилните пинсети: Острата пинсета означава по-малко издърпване на кожата, а чифт с наклонен ръб най-удобно се вписва в космите на веждите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay