4 неща, които хората трябва да спрат да казват на необвързаните жени

4 неща, които хората трябва да спрат да казват на необвързаните жени

Избягвам да говоря за личния си живот, особено в интернет. Защо? Отчасти, защото ценя личния си живот и смятам, че има причина да бъде наричан "личен", но и защото съм жена в 20-те си години и споменаването на факта, че съм необвързана води до редица нежелани коментари, съвети и въпроси. И няма значение дали го споменавам пред близки, приятели или в онлайн пространството. Вече съм във възрастта, в която повечето хора създават семейство или поне имат сериозна връзка и поради някаква причина публикуват всичко това в социалните мрежи. Кои са най-честите неща, които чувам? Ето ги:

1. "Нека те запозная с моя братовчед/ приятел/ колега/ съквартиранта на приятеля на брат ми"

Оценявам факта, че хората искат да ми помогнат, но наистина ми се иска да спрат да ме сватосват с различни непознати хора. "Слепите" срещи могат да работят за принц Хари и Меган Маркъл, но по-често, те са неудобни и неловки. Предложения като тези ме карат да се чувствам неудобно: Как мога да откажа, без да засегна чувствата на човека, който ми предлага това или непряко да обидя съответния човек? Ако сме достатъчно близки приятели и има човек, с който смятам, че бихме си допаднали, ще попитам директно. Тези предложения са напълно излишни. 

2. "Вероятно не опитваш достатъчно"

Повярвайте ми, опитвала съм. Романтичната връзка не е като карането на колело или ученето на език- нещо, което може да бъде постигнато чрез воля и усилия. Не е възможно да не "опитваш" достатъчно и заради това нещата да не се получават. Просто или срещаш своя човек или не. Това е. Когато хората казват такива неща, не осъзнават, че притискат и натоварват човека отсреща. 

3. "Необвързана си? Но ти си толкова...( всички положителни прилагателни, които се сещате)"

Благодаря, предполагам? Никога не знам какво да отговоря на това. Това е доста странен комплимент. Но, изненада! Да бъдеш необвързан не означава, че си пълен с недостатъци. Също така не означава, че нещо не е наред с вас. Да бъдеш привлекателен / умен / добър в говоренето и т.н. не е единственото нещо, което е важно в запознанствата и връзките. Знам, че смятате, че това е комплимент, но от другата страна, аз не го чувствам като комплимент. Освен това е изключително неудобно да опитвате да разберете отговора на този въпрос. Не мога да кажа "благодаря", защото това не е комплимент, но ми се струва, че трябва, защото е нещо като такъв. Просто е неудобно. 

4. Всичко, свързано с това колко "нещастна" съм, от сорта на "Не се притеснявай!" 

Да, понякога си мисля, че ще остарея сама и фактът, че още не съм срещнала своя човек ме притеснява, но това не означава, че животът е свършил или че не живея пълноценно, докато срещна любовта. Имам приятели и семейство, имам хоби, работя здраво и имам още много интереси и неща, които ме радват. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay