7 типа детско поведение, които не бива да се игнорират

Вижте кои са те

7 типа детско поведение, които не бива да се игнорират

Да бъдеш родител е страхотно! И все пак тези от нас, които имат деца, знаят за факта, че не винаги е лесно. Отнема много време и усилия, за да е гарантирано, че вашите деца растат добре възпитани, добре образовани и като цяло добре адаптирани към живота.

Ето кои са най-често срещаните проблеми с поведението на детето, които притесняват много родители - проблеми, които не трябва да бъдат пренебрегвани!

Да не говорят за лошите дела на някого

Решение:  Трябва да обяснявате на детето си, че трябва да бъде бдително и съвестно. Също така трябва да слушате спокойно детето си и да се въздържате от това да го съдите. След това трябва да им помогнете да разберат ситуацията, за да могат да намират решения на проблема. 

Съперничество между братя и сестри 

Решение: Намерете корена на проблема и не забравяйте да забраните на децата ви да се бият или нараняват. Помогнете на децата си да се чувстват като истински екип и ги научете да решават справедливо конфликтите. Обяснете им колко е важно да уважават взаимно чувствата си. Опитайте се редовно да прекарвате време с всеки от тях - това ще ви помогне да поддържате добрите отношения в семейството.

Кражба 

Решение: Правилното отношение е много важно. Бъдете спокойни. Ако детето ви е откраднало нещо за първи път, разберете мотивите и обяснете, че това е абсолютно погрешно. След това помолете детето си да върне (или да плати) за това и да се извини на собственика. Ако кражбите продължават да се появяват многократно, потърсете професионална психологическа помощ. В противен случай този тип поведение може да се превърне в постоянен навик.

Неуважително отношение към другите

Решение: Разберете какво причинява това поведение. Научете децата си по правилния начин да изразят своите емоции и желания. Те трябва да се научат да бъдат спокойни и да слушат. Ако детето ви продължава да се държи безцеремонно, вземете нещата, които харесва.

Нечестност

Решение: Не се поддавайте на раздразнението. Обяснете на вашето дете значението на честността и доверието в отношенията. Отделете време да мислите за подходящо наказание, което ще научи детето ви, че лъжата е неприемлива. Ако нечестността стане постоянна, това може да е знак за по-сериозни проблеми. В такъв случай ще трябва да се свържете със специалист.

Мрънкане и постоянно искане на нещо

Решение: Опитайте се да изглеждате безразлични. Напомнете на детето си, че той или тя трябва да говорят с нормален глас. Ако това поведение стане постоянно, трябва да разберете какво не е наред с отношенията между вас. Може да се наложи да обсъдите ситуацията с детето, като му обясните, че не може винаги да получава всичко, което поиска. 

Грубо поведение

Решение: Не прилагайте твърде много натиск върху децата си. Вместо това се концентрирайте върху напомнянето им да бъдат внимателни към другите хора. Също така е много важно възрастните членове на семейството да се държат правилно, защото децата повтарят това, което виждат.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay