7 трика за премахване на петна от дезодорант

Ето как да премахвате досадните петна

7 трика за премахване на петна от дезодорант

Дезодорантите са страхотно средство против изпотяване, но имат един огромен недостатък- оставят следи по дрехите ни. Със сигурност и на вас се е случвало, но не бързайте да ги изхвърляте или да ги носите на химическо чистене.

Ще ви предложим 7 трика, които ще ви помогнат да премахнете петната от дезодорант. Преди да приложите някой от тези трикове, пробвайте ги на вътрешната част на дрехата.

1. Сол

Този метод помага да се премахнат старите петна. Той е безопасен както за бели, така и за цветни дрехи.

Вземете малко сол, навлажнете частта от плата, която е оцветена, и поръсете солта върху нея. Оставете я там за 8-12 часа или за една нощ. След това отново намокрете и добавете още малко сол. Леко разтрийте плата. След това сложете дрехата в пералнята и пуснете подходящата програма.

2. Оцет

Накиснете петното с оцет и го оставете така за една нощ. На сутринта изперете дрехата. Този метод може да се прилага както на цветни дрехи, така и на вълна и други материи.

Избягвайте нанасянето на оцет върху бели дрехи, защото може да пожълтеят.

3. Лимонов сок

С помощта на лимонов сок можете да премахнете петната от дезодорант. Стиснете няколко капки сок директно върху петното, оставете го 5-10 минути, след което измийте с топла вода.

4. Веро

Верото може да премахне много упорити петна, включително такива от дезодорант. Поставете малко веро върху петното, леко го разтрийте и оставете за 30 минути. След това изплакнете обилно.

5. Водка

Водката е много добра за премахване на петна от тъмни дрехи. За да премахнете петно, поставете водка върху него и изчакайте няколко минути. Ще забележите ефекта почти веднага. Не бива да оставяте водката за повече от час.

6. Течен амоняк

Течният амоняк е чудесен за измиване на силно замърсени дрехи. За да премахнете петната, разбъркайте течен амоняк и вода в съотношение 50/50. Накиснете дрехата добре и изплакнете след няколко минути.

Течният амоняк ефективно се бори и с лоши миризми.

7. Смес от водороден прекис, сода за хляб и веро

За да премахнете упоритите петна и лошите миризми, можете да използвате следния разтвор: 4 супени лъжици водороден прекис, 1 чаена лъжичка веро и 2 супени лъжици сода за хляб.

Поставете сместа върху петното и я оставете за няколко часа. След това изплакнете.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay